2009-11-19 13:34:01• hírek • Ferenczi Noémi

Tej és kifli csütörtöktől

Nehézkesen indult be a tej-kifli kormányprogram a Szatmárnémetiben, csütörtöktől azonban minden arra jogosult gyermek megkapta a tej-kifli uzsonnát.

Hetekkel a tanévkezdés után indult be Szatmárnémetiben a tej-kifli program. Október 1-től elkezdhették volna kiosztani az uzsonnát, azonban az Unicarm cég óvása miatt még másfél hónapot húzódott a program beindítása. Az óvások átvizsgálásával foglalkozó bizottság október 30-án visszautasította az óvást benyújtó cég kérvényét, így folytatódhatott a közbeszerzési eljárás. Még tíz napot kellet várni, hogy amennyiben az elégedetlen cég úgy gondolja, bíróságra vigye az ügyet. Végül, kedden aláírták a szerződéseket a beszállító cégekkel.

Szerdától kezdődően részben beindult a program, ugyanis a friss kiflit minden gyermek megkapták, csütörtöktől pedig már tejjel is kiegészült a „menü".

A diákok szemmel láthatóan nagyon örültek az uzsonnának. Náluk jobban csak a szülők örültek, mivel sokak szerint, „így biztosan nem marad éhen a gyermek ameddig hazaért az iskolából". Néhány pedagógus elmondása szerint, ha a tanuló nem is eszi meg a kapott uzsonnát, odaadja annak az osztálytárásának, aki haza viszi kisebb testvéreinek, vagy a család többi tagjának, így biztosan  nem vész kárba.

Az elmúlt két hónap tej-kifli programjára kiutalt kormánypénzt valószínűleg, vissza kell majd küldeni a kormánynak, mivel utólag nem lehet megvásárolni belőle az élelmiszereket és más célra sem lehet azt elkölteni.


A tanulók örültek az uzsonnának
A tanulók örültek az uzsonnának


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: