2013-07-03 17:05:44• hírek • Szatmár.ro

Tehetséges vívó-palánták

Mácska Ádám ezüst, Szilágyi Balázs bronzérmet szerzett a párbajtőröző fiúk versenyében.

Esélyesként indultak a szatmári párbajtőröző fiúk az országos gyermekbajnokságon, hiszen tavaly Mácska Ádám aranyéremmel, Szilágyi Balázs pedig bronzéremmel térhetett haza. Idén, a bukaresti versenyen Szilágyi ismét felállhatott a dobogó harmadik fokára, Mácskának viszont nem sikerült a címvédés, ugyanis a döntőben kikapott craiovai ellenfelétől.

- Egyszerűen leblokkolt, esélyesként nem könnyű vívni, nagyon gyorsan le akarta tudni az asszót, ezért kapkodott is a craiovai ellen, aki az elődöntőben Szilágyit győzte le" - nyilatkozta Nagy Lehel edző. A versenyben egyébként a legjobb nyolc közé jutott Lázár Dávid is.

Három éremmel érkeztek haza a fővárosból a tőröző lányok, Ardeleanu Zsuzsa, Surducan Simona és Dan Suta tanítványai. A 12-13 éves korosztályban Pótor Andrea, a 8-10 évesek között Kőrössy Melissza szerzett bronzérmet. Ugyancsak bronzot szereztek a sportklubos lányok csapatban is: a Sportklub I. csapata - Pótor Andrea, Silaghi Briana, Jáger Viktória, Dachmann Beatrix - a harmadik helyért folytatott küzdelemben 45:43 arányban nyertek a CSS Steaua ellen.

- Elégedettek lehetünk, hiszen három próbában voltunk érdekeltek, és mindháromban szereztünk érmet. Előzetesen csak reméltük ezeket a medálokat, de nem voltunk biztosak benne, talán csak a nagyobbak között volt  valószínű egy érem. Végül is ennyi volt a realitás, bár egy érem mellett elmentünk, hiszen Anderco Cristina 8-6-ra kapott ki a négy közé jutásért. Mindent összevetve, sok a tehetséges tőrözőnk, ami biztató a jövőre nézve" - nyilatkozta a hazajövetel után Dan Suta.

A tőröző fiúknak nem jött össze az érem, de nagyon közel voltak hozzá: a Pop Edwin, Pop Steven, Bódi Dávid és Surducan Tudor összeállítású első csapat 42-35 arányban vesztett a bronzmeccsen. Pop Edwin egyéniben kicsit peches volt, hiszen az elődöntőbe jutásért zajló harcban egy ponttal maradt alul, így a 8. helyen végzett.

- Pop Edwin ettől többet tud, de az egyéniben nem a legjobb napot fogta ki, görcsösebben vívott. A csapatban azonban remekelt, ő vitte a hátán az együttest, amit mutat az is, hogy egymaga 30 tust szerzett a 35-ből. Egy emberrel azonban nem lehet bronzot nyerni, a többieknek is fel kell nőniük hozzá. Mindenesetre semmi gond nincs, tovább dolgozunk - mondta Izsáki Arnold, aki File Attilával és Lengyel Évával edzi a gyerekeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: