2017-05-10 15:03:52• hírek • Szatmár.ro

Tehetséges szatmári karmester vezényli a szimfónikus zenekart

Május 11-én 18.30 órai kezdettel szimfonikus hangversenyt tartanak a Dinu Lipatti Filharmóniában. A koncert karmestere Hermann Szabolcs lesz, szólistaként közreműködik Oláh Vilmos hegedűművész.

Hermann Szabolcs karmester 1990-ben született Csomaközön, ahol elsőként édesapjától tanult zenét. A Kölcsey Ferenc Főgimnázium matematika-informatika szak elvégzése után a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia karmester szakán tanult Petre Sbarcea osztályában, aztán a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Medveczky Ádám tanítványa lett, majd a bécsi Állami Zeneművészeti Egyetemen Simeon Pironkofftól tanulta tovább a szakmát. 2015-től a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia vendégkarmestere lett. Ugyanebben az évben létrehozta a Hermann Musik Egyesületet, és megszervezte a Csomaközi Zenés Vasárnapokat, valamint a Csomaközi Nyári Zenei Tábort, melynek művészeti vezetője és tanára.

A Szatmári Gyermekkar megálmodója és társalapítója. Vezényelte a Magyar Rádió Zenekarát, a Concerto Budapest zenekart, a Duna Szimfonikusokat, a Győri Szimfonikusokat, a bukaresti Camerata Regala zenekart, a bécsi Pro Arte Szimfonikusokat, és a Simplicissimus kamaraegyüttest. 2016 októberétől a budapesti Operettszínház karmestere és korrepetitora.

Oláh Vilmos hegedűművész (Magyarország) szólistaként már négy földrészen játszott. Számos fesztivál és zenei főváros mellett olyan különleges helyeken képviselte a magyar kultúrát, mint Kuba, Vietnam, Katar, India, Thaiföld, Libanon, Kína, Tajvan. Vendég professzorként kurzusokat vezetett Peking, Tajpej, Havanna, Saigon, Hanoi, Bangkok, Delhi, Kalkutta és Montana zenei intézményeiben.

Koncertmesterként 1990-től kezdve tevékenykedett. Vezette a Magyar Állami Operaház, a Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar és a MÁV Szimfonikus Zenekar együtteseit. Ezen kívül a Budapesti Vonósokat, a Magyar Állami Operaház Failoni Kamarazenekarát és a Camerata Transsylvanicát is. Ez utóbbi együttesnek a munkáját hat éven keresztül irányította. 2010 óta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát és a Siam Filharmonikus Zenekart koncertmesterként irányítja. Munkáját már számos díjjal elismerték. 2017-ben a PBS amerikai csatorna gondozásában megjelent róla egy dokumentumfilm „The Violin Alone” címmel.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: