2017-11-29 08:42:49• hírek • Oszkó Viktória

Tehetséges fiatalok – támogató szülők: táncos lábak

Tehetséges fiatalok – Támogató szülők rovatunk második részét olvashatják. Legutóbbi cikkünk alkalmával két fiatal fiút mutattunk be, Sályi Rolandot és Jeromos Álmost, akik kiválóan teljesítenek mind az általuk választott sportban, mind az aktív hétköznapokban, amihez maga a sport gyakorlása is jelentősen hozzájárul.

Ezúttal Anemona Pugner Donca lányáról, és az általa választott sportról, a versenytáncról írunk.
 

Pugner Donca Verona fiatal kora ellenére nagyon ambíciózus kislány; hat éves kora óta táncol, a szíve pedig egyértelműen a versenytánc felé húz. Eleinte csak a tánc iránti rajongás motiválta, a szülők viszont úgy döntöttek, érdemes lehet komolyan foglalkozni a kislány hobbijával. Verona táncos karrierje a Royal Dance Klubban indult, ahol Ovidiu Ignat és Cristi Cordea tanítványaként kezdett el felkészülni a megyei és országos versenyekre.
 


 

Verona jelenleg az E osztályban táncol, és a partnerével, Andreiel vesznek részt a különböző versenyeken. A versenytáncot egyre gyakrabban gondolják sportnak, fő táncműfajai között szerepel például az angolkeringő, a rumba, a a bécsi keringő és a jive.

1997 óta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is sportként tartja számon a táncsportot, hiszen csak úgy, mint az atlétáknak, a versenytáncosoknak is kitűnő kondícióban kell lenniük. A tánc erőnlétet, állóképességet és rugalmasságot igényel. Versenyeken mindezekből a fizikai tulajdonságokból a maximumot kell nyújtani.

Anzik Arnold elmondta, hogy rengeteget segít a tánc fiatalkorban ahhoz, hogy egészséges testtartás alakuljon ki, emellett fejleszti a mobilitást, a hajlékonyságot, de kialakít bizonyos szokásokat is, amelyeknek később a gyerekek hasznát veszik majd az életben. Ilyen képesség például az, hogy megtanulják megadni a tisztelet a táncpartnerüknek, hogy fokozottan odafigyeljenek egymásra tánc közben, és természetesen előreviszi őket a versenyszellem is.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: