2011-04-20 10:00:48• hírek • Balog Anita

Tehetségekre leltünk

Kedd este a Music'at Pubban kerst sor a szórakozóhely és a Szatmár.ro Hírportál közös tehetségkutatójának első elődöntőjére. A zsűri egy kétszemélyes modern tánccsapatot, egy szóló-táncost és a beatboxos jelentkezőt juttatott tovább a verseny döntőjébe.

Izguló versenyzőkkel, családtagokkal és érdeklődőkkel telt meg kedden a Music'at pub. A szokásos karaokés est mellett egy másik műsorszám is szórakoztatta a jelenlevőket: a helyi "Ki mit tud?", a tehetségkutató, amelynek első elődöntőjére tíz produkciót irattak be. Ki kicsit megilletődve, ki bátrabban, de mindenki színpadra állt, hogy a zsűri pontozza tudományát és hogy kihasználja a lehetőséget arra, hogy felfedezzék.

Sok volt a táncos produkció, különösen a modern, hip-hop-tánc kategóriában indultak sokan, legtöbben párban. Sőt, a Loga Dance School tagjai egész csapatban indultak, de Rueda de Casino táncot megismertetve a közönséggel, ám a zsűri őket "túl profiknak" találta, ezért ők meghívott vendégelőadóként jutottak be a döntőbe. Az énekesek közül Horváth Nikolett kicsit pajzán népdallal állt színpadra, Szabó Ildikó Krisztina pedig egy hangszínének megfelelő Christina Aguilera dalt énekelte. Mihálka Filipp Dávid rapzenével lépett színpadra, saját dallal, melynek szövege és zenéje is saját szerzemény volt, s bár ezt díjazta a zsűri, a döntőbe nem jutott be a produkció.

Azt, hogy az ének, vagy egyéb kategóriába tartozik a beatbox, azt azonban nem tudtuk eldönteni, mindenesetre mindenkinek leesett az álla, amikor a "2Shae" művésznevű Herskovits Ervin lépett a színpadra, s bemutatta tehetségét. Egyetlen mikrofonnal és ki tudja milyen szájtechnikával egy egész zenekart varázsolt elő, ismert slágereket előadva különböző stílusokban. A zsűri is tátott szájjal követte a produkciót, majd szín tízes osztályzattal juttatta tovább a fiatalembert a döntőbe.


Két továbbjutó: a táncos Stoica Kovács Ali és a beatboxos "2Shae"
Két továbbjutó: a táncos Stoica Kovács Ali és a beatboxos "2Shae"


Így nem is volt kérdéses, hogy a négytagú zsűri a beatbox-művészt bejuttatta a döntőbe, mellette pedig két táncprodukció lépett eggyel közelebb a főnyereményhez: Stoica Kovács Ali szóló hip-hop tánccal nyerte el a zsűri bizalmát, a hihetetlenül fiatal hip-hop tánc páros, Boros Larisa és Indrea Ana pedig dinamikus produkciójával és fiatal koruk (9 és 12 évesek) ellenére profi előadásmódjukkal győzték meg a zsűrit.

Az elődöntő során többen is kedvet kaptak a részvételhez, többen is érdeklődtek  versenybe való bekerülés körülményeiről. A jövő keddi, április 26-i elődöntőbe még jelentkezhet az, aki elérkezettnek látja az időt arra, hogy közönség előtt is megmutathassa tehetségét. Jelentkezni gyakorlatilag bármilyen produkcióval lehet, amit a Music'at Pub színpadán be lehet mutatni. Jelentkezni e-mailben név, telefonszám megadásával a jatek@szatmar.ro e-mail címen lehet, illetve a Music'at Pubban is ki lehet tölteni a jelentkezési lapot.

És hogy miért is folyik a verseny? A döntőbe jutott versenyzők mindenike már valamilyen nyereményt tudhat magáének. Íme a nyeremények listája:

I. Díj: A ****Best Western Hotel Aquarell Wellness hosszú hétvégéje két személyre, 2000 lej értékben
II. Díj: Egy egy éves VIP bérlet a PrimaGym fitness center felajánlásával, 1400 lej értékben
III. Díj: A Korall Klinika egészségfelmérő csomagja, 700 lej értékben

Különdíjak:
- egy 150 Lej értékű vásárlási utalvány a Music'at Pub felajánlásával
- egy 150 Lej értékű vásárlási utalvány az Al Capone Étterem és Pizzéria felajánlásával
- a Szatmár.ro meglepetés különdíja

MÉDIAPARTNER: City Rádió és Szatmári Magyar Hírlap


A két fiatal táncos is továbbjutott
A két fiatal táncos is továbbjutott


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: