2008-10-08 16:31:47• hírek • Szatmár.ro

Tehermentesítik a várost

A utóbbi időszakban számos negatív visszajelzés érte mind az önkormányzatot, mind a Transurban vezetőségét a tömegközlekedésben kialakult káosz miatt, ugyanis mióta elkezdték tevékenységüket a vidéki útvonalakon közlekedő magáncégek, nagyon zsúfoltak a városi buszmegállók.

Simon József, a Transurban igazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta, hamarosan néhány olyan intézkedést vezetnek majd be, mely remélhetőleg megoldja a jelenlegi helyzetet. A városi tanács augusztusban fogadta el azt a határozattervezetet, mely meghatározza a vidéki járatok útvonalait a buszállomásig, az engedélyezett városszéli megállók használatát, illetve a szabályozás be nem tartását büntető tételeket, azonban a szabályozást mindeddig nem léptették érvénybe.

A Közlekedési Bizottság soron következő gyűlésén egy olyan határozattervezetet mutatnak majd be, mely az alternatív megállók megjelölését oldja meg. A Szatmárnémeti Közösségi Rendőrség a közeljövőben megkapja a felhatalmazást a büntető intézkedések foganatosítására. Egyébként, megérkezett Bukarestből a jóváhagyás a városi Közlekedési Hatóság működésére is.

A 210/2008-as tanácsi határozatban szó sincs arról, hogy a vidéki járatok bejöhessenek az Eötvös utcára, hogy a lakótelepekről induljanak, vagy a kisbuszok a székesegyház előtt állomásozzanak. Délről a buszállomás a Hunyadi (Corvinilor), északról pedig a Magyar (Rodnei) utcák érintésével érhető el. A határozat egy fontos, hiánypótló eszköz a hatóság kezében a történelmi városközpont tehermentesítésére. Reményeink szerint, egy hónapon belül meghozzák a kívánt eredményt ezek az intézkedések - hangsúlyozta Simon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: