2019-07-22 11:16:36• hírek • Bede Emőke

Teherautókat és autóbuszokat ellenőriz ezen a héten a rendőrség

Ismét egy európiai szintű ellenőrzési kampányhoz csatlakozott hétfő reggel a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közlekedésrendészeti osztálya - tájékoztatta híroldalunkat a hatóság.

2019-ben immár második alkalommal szervezik meg a Truck and Bus nevű akciót, melynek célkeresztjében - ahogy arra neve is utal - a teherautók és az autóbuszok állnak. Elsősorban a vezetési- és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok tartását vizsgálják, hiszen ezek áthágása komoly veszélyt jelent a forgalom többi résztvevőjére is, de nem mulasztják el ellenőrizni a hivatalos dokumentumoka sem.


Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (TISPOL) egyébként nem ez volt az első akciója idén. Március közepén a biztonsági övek használatát ellenőrizték az egész EU területén, majd áprilisban azon sofőrökre vadásztak, akik a megengedettnél jóval gyorsabban hajtottak, májusban pdig lezajlott a személy- és áruszállító járművek ellenőrzésének első felvonása. Reméljük, a nagyszabású akció most is legalább olyan hatékony lesz, mint a korábbi alkalommal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: