2020-03-05 08:54:38• hírek • Szatmár.ro

Tegyünk együtt a Földért – ökocivilizációs játék

Végéhez közeledik az EMF Alapítvány (Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány) által meghirdetett SzékelyKapuk-ZöldKapuk program ökológiai tematikájú vetélkedője.

Az alapítvány több mint tíz éve rendszeresen megszervezi a közösségi vetélkedőt: a “Tegyünk együtt a Földért” nevet viselő Közép-Európai Ökocivilizációs Játékot.

A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum idén két csapattal – Ökomanók és Szuperkukák csapatokkal – nevezett be a környezetvédelmi tematikájú játékba, koordinátoruk Simon Laura tanárnő.

A 11-12 fős csoportoknak hat tablót kellett készíteniük szemléltetve az aktuális környezeti problémákat: az éghajlatváltozást, az élővilág veszélyeztetettségét, stb. Helyet kaptak a tablókon a környezetbarát háztartási tippek, láthattunk környezetbarát házat és az alkalmazkodó építészet néhány példáját is megjelenítették a diákok. A verseny célja, hogy a tablók vándorkiállítás formájában megforduljanak számos intézmény, iskola, nagyobb cég, egyházi intézmény tereiben, hogy felhívják a figyelmet a megoldásra váró környezeti problémákra.

A diákok kreatív elrendezésű, informatív tablói tudatosították, hogy komoly erőfeszítéseket követel a Föld védelme, ami egyúttal mindannyiunk felelőssége is. A fiatalok munkái felhívják a figyelmet a környezettel való újraértelmezés szükségességére.

Szuperkukák csapata

Ökomanók csapata

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: