2010-04-12 13:16:19• hírek • Balog Anita

Tegye boldoggá kertjét! Segít a Garden Design!

A 2002-ben alakult cég rövid időn belül a kertek és zöldövezetek vezető tervezőjévé lett.

Az elmúlt években Szatmárnémetiben is egyre többen figyeltek már arra, hogy házuk ne csak lakóhely, hanem igazi kényelmes otthon legyen, melyet egy szemet gyönyörködtető, színes és ízlésesen berendezett kert tesz még szebbé. A Garden Design cég ezt felismerve alakult 2002-ben, mindössze néhány alkalmazottal, ám munkájukkal rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tettek szert, így a cég is folyamatosan bővült, nem csak a szolgáltatások, hanem munkaerő tekintetében is.

A cég kerttervezési és kertépítési aktivitásával párhuzamosan fejlődött az öntözőberendezések kiépítése is - hiszen a kertek szépségének megőrzése szempontjából fontos a rendszeres öntözés is. A Garden Design (cím: Martinesi, Tractoristilor utca 11 szám) ma már a lehető legfejlettebb technológiát használva épít öntöző-berendezéseket, amelyek amellett, hogy akár hónapokra előre programozhatók, esőszenzorral is el vannak látva, tehát a régebbi berendezésektől eltérően ezek már felismerik, hogy esik - vagy nemrégiben esett - az eső.

A magánházaknál folytatott munkák mellett a cég hamarosan belekezdett ipari területek rendezésébe is: dolgoztak többek között a pitesti és vajdahunyadi Draxelmaier, a szatmárnémeti Uni Com Pack és Unicarm vagy a temesvári Informmedia cégek székhelyei kertjének a kialakításában. A Garden Design kertészeinek munkáját dícséri még többek között a temesvári, máramarosszigeti, zilahi, konstancai MOL központok zöldövezetei,  a szebeni Silva és Palace Dumbrava  szállodák kertjei is.

2005-től minden szatmárnémeti megcsodálhatta nap mint nap a kertészek munkáját: a Garden Design a polgármesteri hivatal által szervezett liciten a megyeszékhely több részén is megnyerte a zöldövezetek karbantartásának jogát. Valószínűleg mindenki emlékszik még, milyen színpompás volt akkoriban a Moda Ház előtti kispark, az Ufo park vagy a Golescu híd jobb oldali hídfőjénél található zöldövezetek.


Zöldövezet a Golescu híd lábánál - 2005-ben
Zöldövezet a Golescu híd lábánál - 2005-ben


A cég nevéhez fűződik továbbá a Kálvária templom udvarának teljes rehabilitációja és számtalan óvoda udvar, sétány vagy zöldterület viseli a Garden Design kertészei kezének a nyomát. 2007-től a cég részt vesz a Környezetvédelmi Minisztérium zöldövezet-létesítési programjában is, több vidéki település tetszetős zöldövezetének a kialakításában illetve játszóterek összeállításában vettek részt az elmúlt években. A cég nevéhez fűződik a Kossuth Kert játszóterén található játékok, illetve a 14-es és 15-ös számú lakótelepeken található játszóterek játékainak az összeállítása.


A Kálvária templom udvara
A Kálvária templom udvara


A Garden Design a Mol zöldövezet-kialakítási programjában is részt vesz: ennek keretein belül több iskola udvarát varázsolták szemet gyönyörködtető parkká. A cég dolgozott a Ion Creanga általános iskola udvarán, a 21-es Általános Iskola udvarán és 2009-ben az Avram Iancu Iskola zöldövezetét is ők hozták rendbe, az iskola tanulóinak a segítségével - ezzel is a zöldövezetek szeretetére, megbecsülésére tanítva az ifjúságot.

A megye vezető kertrendezéssel foglalkozó cége továbbá karitatív céllal folyamatosan támogat szatmárnémeti óvodákat, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpontot, a MADISZ-t, a Kiwanis klubbot és rendszeresen részt vesznek a Hans Lindner Alapítvány által szervezett Ötletbörzéken is.

A cég azért nem feledkezett meg az idők folyamán persze a kiskertekről sem, hiszen akik egyszer a Garden Designnel alakíttatták ki kertjüket, a következő évben általában újra a zöld ruhás kertészeket kérik fel a füvesítés, kertrendezés elvégzésére. Akik pedig még nem dolgoztattak a kertdizájnerekkel, azok cikkünkben közölt képeket látva valószínűleg kedvet kapnak ahhoz, hogy egy profit bízzanak meg azzal, hogy színes parkká alakítsa a házhoz tartozó kertet. Ha ötlet nincs, az sem baj, hiszen profi kerttervezők állítják össze a kialakításra váró zöldövezet tervét, akár a legújabb kertészeti trendek alapján.


Kerteket is terveznek
Kerteket is terveznek


Az sem gond, ha a megbízónak saját - akár merész - elképzelései vannak a leendő kerttel kapcsolatban: a Garden Design Károlyi úton található növénylerakata a legkülönbözőbb örökzöldekkel, díszfákkal és cserjékkel van ellátva, sőt rendelés vagy igény esetében akár a legkülönlegesebb növényeket is be tudják szerezni.

Ne hagyja, hogy ha lemegy a kertbe, lehangoló látvány fogadja! Bízza a kertet profikra, akik néhány nap alatt színpompás parkot hoznak létre az elhanyagolt udvarból. Ha a szavaknak nem hisz, higgyen a szemének:

Garden Design - bízza rá a kertjét


Garden Design - bízza rá a kertjét


Garden Design - bízza rá a kertjét


Garden Design - bízza rá a kertjét


Garden Design - bízza rá a kertjét


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: