2014-07-23 15:49:19• hírek • Szatmár.ro

Téged zavarnak a hétvégi termálstrandos bulik hangjai?

Dj-partyk a strandon és környékén: a bulizók szórakoznak, a környéken lakóknak a fejük fáj a hangzavartól. Van olyan hétvége is, amikor két bulit is tartanak a pihenőövezetben, ilyenkor pedig hajnali 3-nál előbb nem ér véget a hangos zene.

A szatmári termálstrand felújítását megelőző időszakban általános probléma tért vissza idén nyáron. Akkoriban ugyanis a pihenőövezetben működő teraszok a vendégcsalogató muzsikával rendszerint túllőttek a célon, az ő zenéjüktől zengett a környék is. Most a strandon és annak szomszédságában megtartott bulik miatt akadtak ki azok, akik a közelben laknak - sőt, a 17-es lakótelepen, de még a régi városközpontban és Szatmárpálfalván élők is hallják a zenét a termálstrand irányából.

Az elégedetlen lakók pedig egyelőre úgy tűnik, hogy nem sokat tehetnek a nyugodt nyáréjszakai pihenésért. A Szatmár Megyei Környezetvédelmi ügynökség ugyan végez zajszintmérést, de az ebben az esetben nem hozna sok javulást - tudtuk meg az ügynökség egyik munkatársától.

Ha valaki ugyanis bejelentést tesz a túl hangos zene miatt, akkor ellátogatnak ugyan az illető lakásába, hogy megmérjék a zaj szintjét, de eddig még soha nem volt olyan, hogy ez meghaladja a megengedett, 65 decibeles határértéket. Ráadásul a Környezetvédelmi Ügynökséghez tett bejelentés nyomán a kiszállásnak díja van. Érdekesség viszont, hogy ha a Környezetvédelmi Őrszolgálathoz adunk be panaszt, ők is az ügynökséget kérik fel a zajszintmérésre, ám ebben az esetben nem kell a bejelentőnek semmit sem fizetnie.

Azt, hogy a rendőrséghez hány bejelentés érkezett csendháborítás miatt, egyelőre nem sikerült megtudnunk - a sajtószóvivő csütörtök reggelre ígért ez ügyben tájékoztatást.

Olvasóink tapasztalatait és véleményét hozzászólásban várjuk: mondd el, téged mennyire zavar a hangzavar, mennyit hallasz a hétvégi szabadtéri bulikból?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: