2013-02-27 16:48:31• hírek • Szatmár.ro

Tedd teljessé a mosolyom!

Három fogyatékkal élő gyermeknek segítségre van szüksége. Bemutatkoznak a gyermekek.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas és a Fotósklub jótékony célú fotókiállítást és aukciót szervez három fogyatékkal élő gyermek javára. A fotók eladásából, a Nachbil borok árverezéséből valamint a részvételi támogatásból összegyűlt összeget a gyerekek korai fejlesztésére fordítja a Szervezet a Szt. József Rehabilitációs központban ahol a szakemberek személyre szabottan állítják össze a gyermekek és családjuk számára a terápiás és fejlesztő programot. Egy gyermek korai fejlesztésének havi átlag költsége 250 lej.

Ádám 1 éves. Szüleivel és dédnagymamájával él együtt. A család a neonatológus javaslatára kereste fel a Szent József Rehabilitációs Központot. Ádám mozgásában korlátozott, fejlődési rendellenességben szenved, és sajnos más egészségügyi gondjai is vannak amelyek miatt műtéti beavatkozásokra is szüksége van.

Az édesanya gyereknevelési szabadságon van, az édesapa mindent megtesz azért, hogy fedezni tudja a szükséges orvosi költségeket. A Rehabilitációs Központban Ádám kineto-terápiában részesül, Vojta módszerrel fejlesztik a mozgáskészségét és az anyukájával részt vesz a baba-mama támogató csoportban ahol a gyermekek beszédének beindításával foglalkoznak.

Cristofer fiatal szülők 6 hónapos kisbabája. A család Vetésen él egy egyszobás házban. A szülők nehéz anyagi helyzetben vannak és sokat dolgoznak azért, hogy biztosítani tudjanak mindent amire a gyermeknek szüksége van.

A kisfiú mozgásfejlődési rendellenességben szenved.

A neurológus szakorvos javaslatára vitték el a szülők a kisfiút a Rehabilitációs központba, ahol Vojta módszerrel fejlesztik a kineto - terápiás foglalkozásokon.



Sebastian 5 éves. Anyukájával egy egyszobás lakásban él. A kisfiú súlyosan sérült és személyi gondozóra van szüksége. Súlyos kommunikációs és viselkedési zavarban szenved.

2010 óta jár a Rehabilitációs Központba, ahol pszicho-pedagógiai fejlesztésben részesül. Édesanyja nagy erőfeszítések árán teremti meg a mindennapi szükségletek fedezésére a való pénzt

A jótékonysági eseményre március 7-én kerül sor 18.00 órai kezdettel a Művészeti Múzeumban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: