2011-01-19 13:40:24• hírek • Póti Orsolya

Vigyünk magunkkal "úti patikát"!

Aki nem utazott még hosszabb távra, az nem is gondolná mennyi mindenre kell odafigyelni, mi mindent kell magával vinnie ahhoz, hogy jól érezze magát. Bármely vidéket is választják úti célul, nem árt egy kis útravalóval felkészülni, azért, hogy az utazás pihentető és kényelmes legyen. Adunk néhány tippet, hogy mit érdemes a táskába tenni.

Egyáltalán nem mindegy, hogy melegebb, vagy hidegebb éghajlatra, túrázni, vagy várost nézni, síelni, vagy napozni készülnek. Ugyanis ettől függ, hogy az utazás során melyik testrészük - bőrük, szemük - igényel nagyobb törődést. Ha már az utazótáskában vannak a ruhák, az iratok, a kozmetikai cikkek, végig kell gondolni mire lehet még szükség. Most olvasóinknak útravalóul olyan termékeket szeretnénk ajánlani, amelyek biztonságot és kényelmet  nyújtanak az utazás során.

Vannak, akik jobban szeretik a nomádabb körülményeket kirándulásaik során, és vannak olyanok, akik távol az otthonuktól is a megszokott kényelmet igénylik, legyen szó bármiről. Az alábbiakban felsorolt termékek bárkinek hasznára válhatnak: jól jöhet az utazás során egy víz nélkül használható kézfertőtlenítő zselé, egy jó kézkrém, vagy testápoló, intim törlőkendő és nem szabad megfeledkezni a sebtapaszról és a megszokott gyógyszereinkről sem. Ezek a holmik kicsik, bárhová elférnek.

Picinek tűnik, de nagy veszélyt jelenthet kirándulások során a kullancs, amely bokrokból, a magasabb aljnövényzetről támad a melegvérű élőlényekre. Ha szeretnek túrázni, vagy ha csak most jutottak arra az elhatározásra, hogy tavasztól nagy erdei kirándulásokon vennének részt, akkor elengedhetetlen a védőoltás. Ha azonban az oltásra már nem jut idő, akkor szerezzenek be a patikából kullancsriasztót.

A napfényt, a mediterrán éghajlatot kedvelők szívesen átadják magukat a napozás örömeinek, hiszen ez a lazító program amellett, hogy szép színt kölcsönöz bőrünknek, elősegíti a D3-vitamin képződését is a bőrben. A gyakorlott napfürdőzők azonban jól tudják, miféle veszélyeket jelenthet ez a kellemes tevékenység. A napozókrémek használata egész nap szükséges, és ajánlott a kenegetést többször is megismételni (különös tekintettel az anyajegyekre), mert a strandolás és a homok egy idő után eltünteti bőrünkről a gondosan felvitt naptejet. Mivel a gyermekek bőre nem ugyanazt igényli, mint a felnőtteké, ezért az ő bőrükre lehetőleg a számukra kifejlesztett napkrémeket érdemes használni. Ne feledkezzünk meg a szem védelméről, és a napszúrás megelőzéséről: divatosabbnál divatosabb kalapok, fejfedők és napszemüvegek széles kínálatából választhatnak szezonról- szezonra.

Az erős faktorú napkrémek használatát síelőknek is ajánljuk, ugyanis sípályák magasságának köszönhetően a levegőréteg vastagsága kisebb, mint az alacsonyabban fekvő területeken, így a napfényt is kevésbé szűri meg. A bőrünket érő sugárzás intenzitását tovább fokozza a hóréteg jelenléte. Használjanak UV-szűrős síszemüveget, arcukat pedig kenjék be napkrémmel.

Egy gondosan összeállított "úti patika" nagy biztonságérzetet és kényelmet nyújthat az utazás során.


Fontos a napkrémek használata
Fontos a napkrémek használata


Egy jól összeállított "úti patika" kényelmessé teheti az utazást
Egy jól összeállított "úti patika" kényelmessé teheti az utazást


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: