2011-08-23 11:35:15• hírek • Póti Orsolya

Tedd felhőtlenné a vakációt! Szerezz be néhány hasznos holmit!

Elérkezett az utazás napja? A hátizsákok már az ajtóban állnak? Mielőtt útra kelnél végezz egy gyors leltárt arról, hogy minden szükséges holmit bepakoltál-e. Először is fő az egészség:

30-as faktorszámú napvédő krém vagy gél

Ezek a termékek minden nyári vakáció alapkellékei, ugyanis a leégés igazán kellemetlenné teheti a nyaralást. Érdemes olyan krémet választanod, amely az UVA és az UVB sugarakkal is fölveszi a harcot, és bőröd érzékenységének megfelelően véd. Nagyon érzékeny bőrűek száméra ajánlott 50-es faktorszámú fényvédőt vásárolni, hiszen ez nem csak véd a sugarakkal szemben, hanem sokkal több olyan összetevőt tartalmaz, amely gátolja a bőrpír és az egyéb kellemetlenségek kialakulását. A gyerekek számára mindenképp kifejezetten az ő korosztályuk számára készült fényvédő termékeket kell választani. A patikákban kapható, gyógyszerészek által kifejlesztett készítmények általában magasabb minőséget képviselnek.

Sok folyadék

A helyes vízfogyasztás során nemcsak a víz minőségére, hanem az elfogyasztott víz mennyiségére is ügyelni kell. A helyes vízfogyasztás napi átlaga 1,5-2 liter, melyet a nap folyamán egyenletesen elosztva, kisebb mennyiségekben kell elfogyasztani. Azonban ha úton vagy, túrázol vagy napozol több folyadékra van szükséged. Fokozatosan ügyelned kell arra, hogy még a szomjúságérzet kialakulása előtt pótold a vízveszteséget. Gondoskodj arról, hogy legyen nálad mindig elegendő folyadék.

Úti patika

Ne indulj el soha vakációzni gyógyszerek nélkül, hiszen nem akárhol kaphatod meg a számodra felírt tablettákat, és az általános gyógyszerek - a láz- és a fájdalomcsillapítók - is jobb, ha mindig kéznél vannak. Nem beszélve a sebtapaszról, a kötszerekről. Érdemes betenned egy lázmérőt, és vásárolj egy kicsi üveg teafaolajat, ugyanis ez a kivonat csodákra képes. A teafaolaj kitűnő antiszeptikum, használata bőrgyulladás, égés és szúrás okozta sérüléseknél nagyon elterjedt. Kitűnően használható izom- és más fájdalom csökkentésére, az ínygyulladás és szájüreg daganatok, orrdugulás, bőrpír, torokgyulladás és számos gombás fertőzés kezelésére. Nálunk ez a csodaszer 10 lejért kapható.

Antibakteriális gél

Utazáskor nem meglepő, hogy a mellékhelyiségekben nincs szappan, viszont kellemetlen érzés, hogy nincs lehetőséged kézmosásra. Ilyenkor válhat hasznodra egy ilyen készítmény, ami minden baktériumot elpusztít. Ezek a termékek olyan illóolajokat és más hatóanyagokat tartalmaz, amelyekről kifejezetten bizonyították influenza elleni hatását, alkalmasak megelőzésére, terjedésének megakadályozására. Használata praktikus, és bárhol elfér.

Egy könnyű vízi cipő

A flipflopok mutatós és könnyű lábbelik, de nem igazán nyújtanak biztos tartást, sőt némelyekben képtelenség járkálni azután, miután víz éri. Ha homokos tengerparton, vagy éppen kavicsos strandon jársz, akkor mindenképp vigyél magaddal vízi cipőt, amely megfelelő biztonságot nyújt a homokban, és a tengerben is egyaránt. A cipő megóv az éles kövektől, a kagylók által okozott vágásoktól. Egy pár vízi cipőt már 40 lejért is beszerezhetsz.



Egy könnyű pléd

Egy pléd nélkülözhetetlen a kirándulások során, hiszen egy hosszú lubickolást, vagy egy tartalmas túrát követően sokkal kényelmesebb ezen elnyúlni, mint a puszta földön. Sőt mitöbb, megelőzheted a megfázást is.

Bicska

A kirándulások alapkelléke egy jó kis bicska, ami több területen is képes helytállni. Ha éppen svájci bicskád van, akkor a lehetőségek széles tárháza áll előtted, a dugóhúzótól kezdve a reszelőn keresztül egészen a kisollóig minden megtalálható rajta. Nem csak, hogy az ebédre szánt szendvicset készítheted el segítségével, de kinyithatod vele a konzerveket, és végszükség esetén a hegyével még a csavart is meglazíthatod. Ha nem áll a birtokodban ez a hasznos kis eszköz, gyorsan szerezz be egyet. Egy egyszerűbb darab már 70 lejért megkapható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: