2016-12-16 08:23:57• hírek • (x)

Tedd egészségesebbé ételeidet - és az egész családot!

Közeleg az év vége, sokan készülnek már az újévi fogadalommal: jobban figyelnek majd magukra, lefogynak, lemondanak a gyorsételekről, megpróbálnak egészségesebben élni. Az ilyen fogadalmaknak jó, ha a tíz százaléka valósul meg. Ennek oka, hogy a fogadalomtevők drasztikus változást akarnak, ami nem tartható.

Az egészséges ételek és élet felé vezető útra a legjobb fokozatosan lépni. Az általunk fogyasztott ételek ugyanis sok esetben laktatók, de nem rendelkeznek nagy tápértékkel. Az átlagembner pedig nem is gondolná, hogy mondjuk a fehérliszt vagy a fehércukor lecserélésével sokkal egészségesebbek és laktatóbbak lesznek az ételek - az ember pedig könnyebbnek és energikusabbnak érzi magát, közérzete érezhetően jobb lesz!

A szatmárnémeti Biopontro boltban minden olyan terméket megtalálsz, amivel egészségesebbé teheted az ételeidet, ráadásul ott a cukorbetegek és vegetáriánusok, a laktóz és gluténérzékenyek is megtalálják azokat az ételeket vagy kiegészítőket, amelyek ízletesek és illeszkednek az étrendjükbe is.

A Csizmadiaszín alatt, a Score pizzázó mellett, vagy ahogy a fiatalok jobban ismerik, a Mavio billiárdszalon lépcsőivel szemben évek óta van egy biobolt, amely nemrég új tulajdonoshoz került, azzal együtt pedig a választéka is jelentősen színesedett. A boltban dolgozókkal szóba állva pedig gyorsan kiderült számunkra: minden ételt egészségesebbé lehet tenni egy kis odafigyeléssel. Sőt, szappanból, fogkrémből vagy akár hajfestékből is van olyan, ami segít egészségünk megőrzésében és talán még hatékonyabb is a tucatárúknál.

A szénsavas üdítőket le lehet cserélni a boltban kapható sárgarépa, cékla vagy egyéb gyümölcslevekre. Az olajjal teli burgonyachipstől is meg lehet válni - pontosabban le lehet váltani sárgarépa vagy vegyesgyümölcs-chipsre. A rágcsálnivalókat pedig helyettesíteni lehet akár teljes kiőrlésű ropikkal, kölesgolyókkal, diákcsemegével vagy aszalt gyümölcsökkel. A boltban találsz egészséges kekszeket és akár cukorbetegek számára is bátran fogyasztható lekvárokat, hiszen azokba nem került hozzáadott cukor. És ha már a diabétesznél tartunk: az édesítőszereknek is vannak egészséges, és a Biopontro boltban könnyedén beszerezhető változatai, például a nyírfacukor-kivonat vagy különböző más  gyümölcskivonatok.

A boltban számos olyan mag és mag-keverék is megtalálható, amelyek segítik az emésztést, vagy akár nagyon feldobják a műzlinket, vagy az odahaza készített kenyeret. A kenyérhez pedig van felvágott is, de ezek is növényi alapúak, szóval a vegánok is bátran fogyaszthatják őket. Többféle barna cukrot, zab és szójaitalt láttunk a bolt polcain, jódozatlan sóból is nagy a választék. Ha pedig a kávézást szeretnéd egészségesebbé tenni: akár gabona vagy cikóriakávéra is válthatsz. A liszt lecserélésére pedig ott a tökmag-, a kókusz- vagy akár a mandulaliszt!

Akik a tészták hívei, azonak sem kell lemondani a spagettiről vagy egyéb ételről, hiszen lehet venni teljes kiőrlésű, vagy akár rizs-alapú tésztákat is, amelyek ráadásul nem is hízlalnak. Személyes kedvencünk pedig az alga volt: a Biopontróban nem csak a szusi elkészítéséhez használható algalapokat kapod meg, hanem a bármilyen ételhez köretként használható „alga-spagettit" is. A vitamin-tabletták egy része esetében is van egészségesebb megoldás: például a C-vitamint csipkebogyó vagy homoktövis-kivonattal lehet bevinni a szervezetbe. A csontritkulás ellen pedig ott a mákolaj, de sok egyéb bajra is természetes orvosságként hatnak a különböző, hideg-préseléssel kinyert olajok, melyek alapja a szőlőmag, a dió, a szezámmag vagy a kender.

A bolt „testápolás-részlegén" pedig Henna-alapú hajfestékek, biosamponok, testápolók vagy akár kézkrémek várnak.

A teljes kínálatot, az ételeinket egészségesebbé tevő alapanyagokat felsorolni is nehéz - szerencsére a boltban magyar és román nyelven is könnyedén el tudják magyarázni, hogy mi mire jó. Sőt, ötleteket tudnak adni főzési alapanyagok helyettesítésére és még kipróbált recepteket is megosztanak az érdeklődőkkel.

Most már nincs más dolgod, csak keresd fel a Biopontro üzletélt hétköznaponként  9.30 és 17.30 között, szombaton pedig 9.30 és 12.30 között. Merülj el a választélkban és kérj tanácsot az életmódváltáshoz - segítenek, hogy az újévi fogadalmat könnyebben be tudd tartani, a 2017-es évet pedig energikusabban, egészségesebben tudd elkezdeni!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: