2011-07-18 16:44:37• hírek • Szatmar.ro

Technikai gondokkal küszködött Mani

A hét végén útjára indult a világ legnehezebb hard-enduro motorversenye, a Red Bull Romaniacs-on két szatmári motoros is rajthoz állt: Gyenes Emánuel első két napja nem a legjobban sikerült a legjobbak között, míg Nagy Krisztián egyelőre remekel az amatőrök sorában.

A legjobbaknak fenntartott Profi kategóriában szereplő Gyenes a prológot a 16., az első versenynapot pedig a 12. helyen zárta. A többszörös Dakar-résztvevőt technikai problémák és az előtte (nem) haladók is hátráltatták. „Még a nap elején elvesztettem az ivóvizet biztosító szerkezetemet, így utána úgy motoroztam, hogy nem tudtam inni, ami elég kellemetlen volt. Sok időt vesztettem a folyóban is, valamint azokon az emelkedőkön, amelyeken elállták az utat a beragadt motorosok az Expert és a Hobby kategóriából. Ilyen körülmények között örülök, hogy beértem a célba, tavaly nem tudtunk végigmenni első nap, mivel a viharos, esős időjárás miatt félbeszakították az aznapi versenyt. Kíváncsian várom mit tartogatnak számunkra a következő napok", mondta a Vectra Racing Team versenyzője a 136 kilométeres táv megtétele után.

Lényegesen jobban sikerült viszont a rajtja Nagy Krisztiánnak, aki Dani Otillal együtt a Hobby kategóriában mind a prológot, mind az első napot a második helyen zárta a német Knut Rauch, Stefan Heinze duó mögött.

Ami a profikat illeti, az első nap után a brit Graham Jarvis vezet a spanyol Xavier galindo és a német Andreas Lettenbicher előtt.


Nagy Krisztián és csapattársa, Dani Otil
Nagy Krisztián és csapattársa, Dani Otil



Gyenes Mani a természettel és a motorjával küzd a Red Bull Romaniacs-en fotó: redbullromaniacs.com


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: