2017-01-06 11:03:45• hírek • Szatmár.ro

Teával, szendviccsel és takarókkal indulnak járőrözni

A Máltai Szeretetszolgálat a nehéz körülmények között élőket keresi fel a fagyos éjszakákon.

Akár -20 Celsius fokig is lehűlhet a hőmérséklet péntek illetve szombat éjszaka, ezért a Máltai Szeretszolgálat önkéntesei úgy döntöttek, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan most is járőrözni indulnak. A civil szervezet fiatal önkéntesei persze nem bűnvadászok, azt a rendőrségre hagyják. A járőrözés során a város olyan pontjait keresik fel, ahol általában hajléktalanok próbálnak menedékre lelni.

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint ugyanis sok ilyen hely van, romos kazánházak a város több pontján, vagy éppen víkendházak a strand területén. Sok esetben azonban ahol tavaly még meghúzhatták magukat a fedél nélkül élők, ma már nem tűrik meg  őket, így a rendőrség is segített az új helyek beazonosításában, és a lakosság segítségét is kérték a Facebookon.

A "mínuszos éjszakák őrei" forró teával, szendviccsel és meleg ruhákkal, takarókkal segítenek a hajléktalanoknak átvészelni a különösen fagyos éjszakákat.

Amennyiben bárki segíteni akarja a munkájukat, a Sugárúton, a Kossuth-kerttel szemben található Szent József templomhoz tartozó Máltai-házban adhatják le adományaikat. A tapasztalat azt mutatja, hogy a meleg takarók, plédek jelentik a legnagyobb segítséget a fagyoskodóknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: