2016-02-26 15:25:48• hírek • Szatmár.ro

Teából és forralt borból lett kardiográfja a szülészetnek

Példaértékű civil kezdeményezésből kapott egy 1500 euró értékű kardiográfot a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház szülészeti osztálya. A Rotaract fiataljai a karácsonyt megelőzően teát és forralt bort árultak a régi városközpontban, itt adakozhattak is akiknek lehetőségük volt erre. Az egészségügyi berendezést pénteken adták át a kórházi osztálynak.

A karácsonyt megelőző időszak egyik leghangulatosabb rendezvénye a Rotary Klub fiataljainak, a Rotaract tagjainak a kezdeményezése volt. Ők Szatmárnémeti régi városközpontjában felállított kis faházukban teát és forralt bort árusítottak, a bevételt pedig jótékony célra ajánlották fel. Akinek lehetősége volt, az adakozhatott is a jótékony célra, hogy egy kardiográfot vásároljanak a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház szülészeti osztályának. Ez a berendezés lehetővé teszi a gyermek és az édesanya szívhangjainak a szimultán követését.

A fiatalok december 4. és 20. között több mint 1200 bögre forró italt éretékesítettek, emellett sokan voltak, akik adakoztak is.

Az 1500 euró értékű berendezést pénteken délben adták át a kórházban Marcela Papici menedzsernek és Dr. Varadi Vioricának, a szülészeti osztály vezetőjének. Az orvos megköszönte az adományt, ami nagyban segíti majd a szülészeti osztályon zajló munkát. Papici az adakozó szatmáriaknak mondott köszönetet, példaként állítva mindenki elé a fiatalok kezdeményezését és tenni akarását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: