2012-02-23 15:13:41• hírek • Szatmár.ro

Te mit változtatnál Szatmárnémeti közlekedésében? Mondd el az ötleted!

Napjaink nagy gondja, hogy a városokban ugrásszerűen megnőtt az autók száma, így az azokban az években épült utcák, amikor még 30-40 autó járta a település útjait, ma már nem bírják a nagy forgalmat. A Közlekedési Bizottság havonta hoz döntéseket, de a város lakóinak is lehetnek jó ötleteik. Te mit változtatnál a közlekedésben?

Elsősorban olyan ötleteket várunk, amelyek kisebb befektetéssel is megvalósíthatók lennének, vagyis akinek elsőre egy új híd, vagy egy teljes bicikliút-hálózat ugrott be, az kicsit kisebb léptékekben gondolkodjon.

Mi is járjuk a város utcáit, araszolunk a hidakon csúcsidőben akár 10-20 percen keresztül a Szamos jobb partjáról a balra, dühöngünk az Ócskapiac környéki dugók, meg persze a régi körforgalom zebrájára folyton lelépő gyalogosok miatt. Nekünk elsőre a következő ötletek jutottak eszünkbe.

Bebizonyosodott, hogy a körforgalmak hatékonyabbá teszik a közlekedést. Meg kellene valósítani a Polgármesteri Hivatal már tavaly is emlegetett elképzelését, miszerint körforgalom kerülne a Decebal híd bal lábához, így nem kellene várni hosszan a jelzőlámpára, ami sokszor inkább akadályozza a forgalmat, mint inkább segíti. Szintén körforgalomra lenne szükség a Gheorghe Baritiu utca elejére is, a Fabricii (Magyar) utca irányából érkező autósoknak ugyanis igen nehéz kikecmeregniük az utcából, hiszen a főúton általában hatalmas a forgalom, különösen a balra fordulók őszülnek bele a várakozásba.

Segítene a körforgalom? Várjuk az ötleteket

A régi városközpontban legtöbbször a gyalogosok keserítik meg az autósok életét, ezért csak a második hely jut a Művészeti Múzeum előtt gyakran állomásozó rendőröknek. A körülnézés nélkül, libasorban érkező gyalogosok miatt sokszor lassul le itt a forgalom, ezért lehet, itt elkelne a jelzőlámpa a gyalogosoknak, hogy ne egyesével perceken keresztül, hanem  egyszerre fél perc alatt keljenek át az úttesten. Ehhez azonban több jelzőlámpára is szükség lenne, ötletünk hatékonyságán még elmélkednünk kell.

Várjuk tehát olvasóink jobbnál jobb ötleteit, amelyeket bemutatunk majd a Polgármesteri Hivatal illetékeseinek - ha csak néhány perccel gyorsabban eljuthatunk majd A pontból B pontba, vagy ha kisebb forgalmi dugók gyűlnek fel, már megérte! Lehet gondolkodni körforgalom-kialakításában egyirányúsításban vagy kétirányúsításban, a lényeg, hogy hatékonyabban lehessen közlekedni - nem túl nagy anyagi befektetéssel.

Te hogyan tennéd dinamikusabbá a közlekedést Szatmárnémetiben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: