2011-11-18 17:22:33• hírek • Kocsis Zoltán

Te kit fogadsz el barátodnak?

A statisztikák szerint Romániában az általános iskolások 70%-a napi rendszerességgel használja az internetet. A gyerekek 86%-a regisztrált már valamely közösségi oldalra és 70%-uk botlott már „véletlenül" erkölcstelen, pornográf tartalmakba. Ráadásul minden negyedik diák osztott már meg magáról vagy családjáról valamiféle információt az interneten.

Ezek a tények és a virtuális világban rejlő potenciális veszélyek késztették arra a Román Rendőrséget, hogy informatív, tájékoztató akciót szervezzen, amelynek során felhívják a gyerekek figyelmét a fentiekre. Péntek délután Felicia Hrihorisan és Ana Petric, a Szatmár Megyei Rendőrség bűnmegelőzési osztályának szakemberei a Balcescu-Petőfi Általános Iskolát látogatták meg, ahol a 7C és a 8C magyar tagozatú osztályoknak tartottak interaktív felvilágosító bemutatót.

A beszélgetésből bizony kiderült, hogy szinte minden gyerek rendszeresen használja az internetet és a közösségi oldalakat is. Nem ritka eset, hogy az ilyen oldalakon több, mint ezer ismerőse legyen valakinek. „Közülük vagy kétszázat nem ismerek", mondta az egyik fiú mosolyogva.

A szakemberek pontosan „erre a kétszáz emberre" tértek ki, elmagyarázva, hogy komoly veszélyt jelenthet úgy vagyontárgyaikra, mint akár testi épségükre is, ha ismeretlenekkel osztanak meg a gyerekek személyes adatokat. Felhívták továbbá a figyelmet, hogy a számítógép mértéktelen használata könnyen a tanulás és az egészség rovására is mehet.

Végezetül a gyerekek kitöltöttek egy kérdőívet, az aktívabbak pedig az akció szlogenjével ellátott, a „Te kit fogadtál el barátodnak?" feliratú egérpadokat és trikókat kaptak ajándékba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: