2017-07-17 13:56:42• hírek • Kocsis Zoltán

Taxis üldözte a kamionost – a rendőrség kitüntette érte

Polgári öntudatból jelesre vizsgázott az a szatmári fiatalember, aki Gombáspusztáig követett egy szerb kamionost, miközben folyamatosan tájékoztatta a rendőrséget. A szerb kamionos vétke az volt, hogy kissé átrendezte a Széchenyi utcát.

Az eset még csütörtökön, július 13-án történt Szatmárnémetiben, a hatóság azonban csak hétfőn számolt be róla.

A szerbiai kamionos egy félpótkocsit vontatva keveredett be a Széchenyi (December 1.) utcába – ahol amúgy 3,5 tonnás korlátozás van, tehát nem is lett volna szabad behajtania. A teherautó a Szabadság-tér felől haladt az Árpád (Vasile Lucaciu) utca irányába. Amikor vissza akart fordulni, magával rántotta az út fölötti vezetékeket (amelyek amúgy a belügyminisztériuméi). Ezek beleakadtak, majd leszakították egy épület gázvezetékét és lesodorták annak az ereszcsatornáját is.

A sofőr minderre fittyet hányva folytatta útját. Ezt látva egy 19 éves taxis értesítette a rendőrséget, majd követte a kamiont, folyamatosan tájékoztatva a hatóságokat. A teherautót végül Gombáspusztánál sikerült feltartóztatniuk a rendőröknek. Vizsgálataik szerint a sofőr nem állt alkohol befolyása alatt.

A rendőrség hétfőn kitüntette a 19 éves férfit annak polgári öntudatról tanúsító példamutató viselkedése miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: