2011-09-15 17:10:57• hírek • Kocsis Zoltán

Csak fekvőrendőrt kap az Octavian Goga iskola

Nem helyeznek ki forgalmi lámpát az Octavian Goga Általános Iskola környékére, mert az túl drága - többek között erről döntött csütörtöki ülésén a Közlekedésbiztonsági Bizottság.

Az Octavian Goga Általános Iskola azzal a kéréssel fordult Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalához, hogy a diákok védelmében üzemeljen be a Lucian Blaga sugárút és Clabucet utca kereszteződésénél egy olyan forgalmi lámpát, amelyet a gyalogosok gombnyomással tudnak működésbe hozni. A Marian Albu és Kereskényi Gábor alpolgármesterek elnökölte Bizottság azonban elutasította a kérést. Az ok igen egyszerű: túl sokba kerül. Albu szerint egy ilyen berendezés beüzemelése 60.000 lejébe kerülne a városnak. Ehelyett a szakemberek úgy döntöttek, hogy a forgalom lassítására és a gyerekek védelmében fekvőrendőrt helyeznek ki a nevezett helyre.

Az oktatási intézmény kérte továbbá, hogy a 2-es számú városi busz útvonalát hosszabbítsák meg a Dorobantilor utcáig, hogy a gyerekek könnyebben el tudjanak jutni az iskolába. Az egykori 7-es számú iskola megszűnése óta ugyanis a diákok egy részének sokat kell gyalogolnia. Ám ez ugyanúgy a Transurban hatáskörébe tartozik, mint az a kérés, hogy a gyerekek számára tegyék ingyenessé a bérletet. „Három megállóért havi 30 lej nagyon sok pénz egyeseknek, a szegény gyerekek pedig ennek következtében el fognak maradni az iskolától", szól az indoklás.

Nem csak ide, hanem a Miron Costin utcában is fekvőrendőröket helyeznek majd a Bizottság döntése alapján, ott ugyanis a ralizó újgazdag fiatalok okoznak gondot a lakóknak. Döntés született továbbá arról is, hogy gyalogátjárót hoznak létre a Mircea cel Batran és a Micu Klein utcák találkozásánál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: