2009-12-28 13:34:19• hírek • Gozner Gertrud

Taxiban szült a kismama

Az elmúlt napokban a bőséges karácsonyi asztalok több mint 100 személyt juttattak a Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi Osztályára. Az emésztési zavarokat sokszor az alkoholfogyasztás is súlyosbította.

December 24 és 28 között 607 személyt láttak el a kórház sürgősségi osztályán - derül ki az egészségügyi intézmény által kiadott közleményből. Ebből 105 személy emésztési zavarokra panaszkodott, 33 páciens ittas állapotban került be az osztályra, tízen fizikai agresszió áldozatai lettek, míg szintén tíz személy közlekedési balesetben sérült meg.

Ugyanebben az időszakban 11 gyermek született, hat fiúcska és öt kislány. Egy 32 éves kismama egy taxiban adott életet a gyermekének, miközben Turcról Szatmárnémetibe szállították. Az újszülöttet még útközben átvette a mentőszolgálat egyik autója. Mind a csecsemő, mind az anyuka jól érzik magukat.

A SMURD rohammentő szolgálat munkatársait 13 esetben riasztották az elmúlt napokban, többségében az utcán ittas állapotban fekvő személyekhez. Legtöbb ilyen eset december 24-ről 25-re virradó éjjel történt.

A karácsonyi időszak a Megyei Mentőszolgálat számára is mozgalmasnak bizonyult. Amíg a korábbi években karácsony estéjén átlagban harminc esetben riasztották őket, idén ez a szám több mint negyven volt. Csütörtöktől vasárnapig 272-szer szálltak ki, többek közt közlekedési balesetekhez, szülésekhez, verekedésekhez, alkoholos kómába esett fiatalokhoz, utcán fekvő emberekhez és emésztési zavarokkal küszködőkhöz.


Több mint hatszáz személyt láttak el a kórház sürgősségi osztályán


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: