2016-11-03 11:31:56• hírek • Szatmár.ro

Házkutatásokat végez a DNA Szatmárnémetiben - Adrian Stef érdekeltségi körét vizsgálják

Házkutatásokat tartanak a Román Korrupcióellenes Ügyészség munkatársai Szatmárnémetiben. Ezek célkeresztjében Adrian Stef egykori megyei tanácselnök, illetve az érdekeltségi köre szerepel. Kutakodnak egy helyi tévéadó székhelyén, a megyei tanács egyik osztályán, a politikus otthonában és a megyei kórházban is.

A Román Korrupcióellenes Ügyészség oldalán megjelent rövid közlemény szerint a DNA nagyváradi területi irodájának munkatársai 2008 és 2016 között elkövetett korrupciós ügyekben vizsgálódnak. November 3-án, azaz csütörtökön 17 házkutatást tartanak Szatmár megyében és Bukarestben. A vizsgálatok két közintézményben, néhány magánszemély házában és cégek székhelyein zajlanak.

A helyi román nyelvű sajtó információi szerint házkutatásokat tartanak Szatmárnémeti több pontján: az egyik Stef-közeli helyi televíziós csatorna székhelyén, az egykori megyei tanácselnök otthonában, a Szatmár Megyei Tanácsnál, illetve a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban, ahol a hírek szerint a menedzser irodájában vizsgálódnak.

Nagy Szabolcs megyemenedzsertől megtudtuk: a Szatmár Megyei Tanácsnál valóban jelentkeztek csütörtök reggel a korrupcióellenes ügyészség munkatársai, akik bejelentették, hogy az intézmény egyik alosztályának egyik munkatársa az érintett, és hogy az elmúlt mandátumban történt esetek ügyében vizsgálódnak.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház sajtóreferense egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta a DNA-vizsgálatot, egy későbbi időpontra ígért tájékoztatást.

Adrian Stefet telefonon próbáltuk megkérdezni az ügyben, de nem sikerült elérnünk.

Stef 2008 és 2012 között a Szatmár Megyei Tanács alelnöke, 2012 és 2016 között pedig az elnöke volt. A legutóbbi helyhatósági választásokon a polgármesteri címért szállt harcba. Jelenleg az ALDE színeiben megyei tanácsos, illetve a párt parlamenti képviselőjelöltje.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: