2013-05-19 22:19:50• hírek • Szatmár.ro

Távozik az Olimpia vezetőségéből Kovács és Magyar

Őszintén örül a csapat sikerének, a Gavrilescu ügy miatt mégis lemond az Olimpia vezetőségéből Kovács Máté és Magyar Lóránd.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség szatmárnémeti szervezete elfogadhatatlannak tartja azt a hozzáállást, amivel az Olimpia Futballklub többségi vezetése kezeli a Gavrilescu ügyet. A klub héttagú vezetőségében helyet foglaló Kovács Máté és Magyar Lóránd ezért lemond a vezetőtanácsban elfoglalt tisztségeikről, az RMDSZ pedig, az ügy méltó rendezéséig nem nevesít senkit a klubvezetésbe a jövőben sem.

Mint ismeretes, Gavrielscu Dan, az Olimpia Futballklub játékosa közösségi oldalakon a megyei magyarságot megalázó, xenofób és rasszista kijelentéseket tett. Az ügyben Kereskényi Gábor parlamenti képviselő a Szatmárnémeti Mikó Imre kisebbségi jogvédelmi szolgálathoz eljuttatott lakossági bejelentés alapján feljelentést tett az ügyben az Országos Diszkrimináció-ellenes Tanácsnál. Ugyanakkor az RMDSZ kezdeményezésére felfüggesztették Gavrilescut és mind pénzügyi mind pedig játéktól való eltiltásos büntetést kapott, legalábbis erről ígéretet.

Mint kiderült ugyanis ez az eltiltás csak névlegesen létezett.

„Gavrilescu úgynevezett eltiltása a klubvezetők részéről csak arra a periódusra vonatkozott, amikor sérülések miatt amúgy sem játszhatott. A játékos felépülése után a klubelnökség újra pályára állította, erről szóló igazgatótanácsi döntés nélkül. Erre vonatkozó, a klubvezetés felé intézett kérdéseinket és felháborodásunkat nem vették figyelembe. Egy olyan ügyben, amelyben már országos hatóságok is vizsgálódnak nem dönthet csupán a klubelnök a vezetőtanács megkérdezése nélkül. " - indokolta döntését Magyar Lóránd RMDSZ-es városi tanácsos.

Kovács Máté megyei tanácsos, aki korábban a klub elnöke, majd alelnöke volt hozzátette, „A klub sikere természetesen öröm, hiszen még Csehi Árpád megyei elnöksége idején indította el az RMDSZ az Olimpia újraépítését, aminek most érett be a gyümölcse. Elfogadhatatlan ugyanakkor az, hogy Gavrilescu saját bevallása szerint, rasszista nézetei miatt elgázosítana 40 százaléknyi szatmári adófizetőt, akinek az adójából ő a fizetését is kapja. A klub vezetősége igyekszik ezt a szőnyeg alá söpörni, ez pedig elfogadhatatlan. "

Az RMDSZ a továbbiakban is szurkol azért, hogy a csapat feljusson a másodosztályba. A csapat újraélesztésénél is ez volt a cél, hiszen a szatmári sportszurkolók megérdemlik, hogy legalább egy másodosztályú csapata legyen Szatmár megyének. A Szövetség továbbra is támogatni fogja a csapatot, de a Gavrilescu-ügy rendezéséig nem delegál újabb tagokat a vezetőtanácsba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: