2009-05-12 16:48:15• hírek • Szatmar.ro

Távozik a Toyota és a Red Bull

Amennyiben a FIA nem változtat a szabályokon, a csapatok nagy része nem nevez 2010-re.

Nem csitul a vihar a Forma1 berkein belül, a csapatok nagy része elégedetlen a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) reformjaival, elsősorban a 2010-ben bevezetésre kerülő költségvetési sapkával.

Miközben a BMW már elsőként kijelentette, hogy a szabályok okozta kettősség miatt azt fontolgatja, nem vesz részt jövőre a sorozatban, a Ferrari kedden taggyűlést hívott össze, megvitatandó a következő lépéseket és a csapat jövőjét. Bár a sajtó egy része nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a sportág legeredményesebb tagja kiszáll a „száguldó cirkuszból", a kereskedelmi jogokat birtokló Bernie Ecclestone nem aggódik. „A Ferrari nem hülye. Nem akarják elhagyni a Forma1-et, és mi sem akarjuk elveszíteni őket. Megbirkózunk a dologgal.", mondta a brit.

 

Az tehát egyelőre kérdéses, miként döntenek a maranellóiak, a Toyota viszont már döntött: „Bár a Forma1 a szívünk, az ismert szabályok keretei között nem adjuk le a nevezésünket", nyilatkozta a japán gyár képviselője.

Hasonlóképpen vélekedik Dieter Mateschitz, aki rögtön két csapat visszalépéséről rendelkezik. „A feltételek pillanatnyilag nem olyanok, hogy benevezzünk a jövő évre. A mostani csapatok közül csak kettő vagy három marad a jelenlegi feltételek mellett ", nyilatkozta a Red Bull és a Toro Rosso tulajdonosa.

Hogy pontosan mely csapatokra gondolt, egyelőre talány. Az viszont biztos, eddig csak a Williams jelentette ki egyértelműen, hogy marad a Forma1-ben. „Versenyzünk. Mi mást tehetnénk?" kérdezett vissza a csapattulajdonos Frank Williams egy újságírói kérdésre. Mivel a Williams privát csapat, a gyáriakkal ellentétben semmilyen más tevékenységet nem folytat, így egy esetleges kilépés a véget jelentené számukra.

A Forma1-es csapatok érdekvédelmi testülete, a FOTA közben a hírek szerint bojkottra készül. Azt szeretnék, hogy a május 29-ére kitűzött határidőre senki se adja le a nevezéseket.Kiszállással fenyeget a Toyota

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: