2008-01-31 11:11:39• hírek • Szatmar.ro

Súlyos influenzajárvány Magyarországon

influenzaAz influenzajárvány valamennyi magyarországi régiót érinti.

Valamennyi magyarországi régiót elérte mostanra az influenzajárvány, a megbetegedések száma a legerőteljesebben az Észak-magyarországi régióban emelkedett - közölte Melles Márta, a járványügyi központ főigazgató főorvosa.

Eddig összesen 160 ezren jeleztek influenzás panaszokat, míg tavaly az egész járvány alatt összesen 100 ezer volt az orvoshoz fordulók aránya. Ezzel megdőlt az egy hét és az egész járvány alatt orvosukat ilyen panaszokkal felkeresők száma is.

Az Észak-magyarországi régióban az előző heti érték másfélszeresét regisztrálták, a Dél-dunántúli és Észak-alföldi régiókban közel 30 százalékkal, a Dél-alföldi régióban 10 százalékkal emelkedett az influenzaszerű megbetegedések előfordulási gyakorisága. A Közép-magyarországi, a Közép- és Nyugat-dunántúli régiókban pedig nem változott. Az országos átlagnál magasabb a megbetegedések aránya Győr-Moson-Sopron, Vas, Fejér, Komárom, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun és Békés megyékben.

A betegek közel fele gyermek, harmada 15-34 év közötti fiatal felnőtt, 18 százalékuk 35-39 éves. A mostani járvány során elsősorban az influenza A-vírusa fertőz, amely ellen az oltás hatékony védelmet nyújt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: