2009-01-20 17:34:39• hírek • Parajdi Andrea

Tavaszig tart a fanyírás Szatmárnémetiben

Kétévente szervezi meg a Polgármesteri Hivatal a városban található faágak nyírását, mivel az elterebélyesedett koronák árthatnak a villamos és egyéb légi-vezetékeknek, nem beszélve arról, hogy esztétikai szempontból is rontják a városképet.

Az Önkormányzat egy helyi céggel kötött szerződést a fanyírásra. A szerződés értelmében összesen 150 utcát járnak majd végig, és nyírják le a túlnövekedett lombokat -tudtuk meg Szénási Angélától, a Polgármesteri Hivatal zöldövezetekért felelős osztályának a vezetőjétől.

A.faágak levágása rendszeres jelenség a városokban, hiszen folyamatos karbantartatásra van szükség. A terebélyes ágak árthatnak a villamos és egyéb légi-vezetékek, vagy akár a házak csatornavezetékeire is feltekeredhetnek, és akadályozhatják a vízelvezetést. Azt is fontos megjegyezni, hogy a faágak egészséges fejlődéséhez hozzájárul az időközi ágnyesés, tehát nem kell tartanunk attól, hogy a nagyszabású fanyírás több fa kipusztulását eredményezné. Erre a jelenségre mint megtudtuk, még sosem volt példa Szatmárnémetiben.

-A fanyírás szükségességéről, és annak menetéről szakszerűen határozunk. Idén 150 utcát számoltunk bele az akcióba, azonban a lakosság részéről a Polgármesteri Hivatalhoz érkező kéréseknek is megpróbálunk eleget tenni - magyarázza Szénási Angéla osztályvezető.

Mint kiderült a decemberben indult fanyírási akció során, ezidáig tizenöt utcát sikerült teljes egészében befejezni. Az elterebélyesedett fakoronákat egészen tavaszig nyírják majd.

Százötven utcán nyírják le a túlnövekedett ágakat.

Kétévente szervezi meg a Polgármesteri Hivatal a városban található faágak nyírását.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: