2009-10-28 14:34:35• hírek • Ferenczi Noémi

Tavaszig pihen a kisvonat

A tél folyamán csak az ünnepek alkalmával fog újra közlekedni a Kossuth-kerti kisvonat.

A hideg idő beálltával egyre kevesebb utasa volt a Kossuth-kerti kisvonatnak, ezért a napokban úgy döntöttek a Közterület-fenntartó Szolgálat munkatársai, hogy tavaszig leállítják annak működését. Mielőtt téli pihenőre küldték volna a Kossuth-kerti kisvonatot, a hűvös idő miatt előfordult, hogy egy napon át egyetlen gyermek sem kívánkozott körsétát tenni a nem mindennapi járművel - tudtuk meg - Cristian Bozai Voda-tól, a Közterület-fenntartó Szolgálat vezetőjétől.

Hétköznap napi nyolc órában, hétfőtől péntekig déli 12 és este 20 óra között állt a gyermekek rendelkezésére a kisvonat, szombaton és vasárnap pedig délelőtt 10 órától este 20-ig fogadta a kicsiket.

A kisvasútra egy szimbolikus összegért, vagyis egy lejért lehetett felszállni,  míg a három éven aluli gyerekek ingyen utazhattak. A tíz évesnél kisebb gyermekek szigorúan csak szülői felügyelettel ülhettek fel a kisvonatra.

A téli ünnepek alkalmával, természetesen, megörvendeztetik majd a legkisebbeket és ismét elindítják a kisvonatot.A jármű egyébként június elseje óta közlekedik napi rendszerességgel, azóta több mint negyvenezer jegyet adtak el, mely közel 41 ezer lej bevételt jelent.


Több mint negyven ezer utasa volt a nyár folyamán a kisvonatnak
Több mint negyven ezer utasa volt a nyár folyamán a kisvonatnak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: