2013-03-06 13:29:17• hírek • Póti Orsolya

Tavaszi műsor várta a kisiskolásokat

A G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Szatmár Megyei Múzeum munkatársai március 6-án a kisiskolásoknak készültek rendezvénnyel. A tavaszi ünnepeket, a tavasz jeleit bemutató műsorra közel 30 előkészítő osztályos diák látogatott el.

Puscas Mara, a Szatmár Megyei Múzeum munkatársa március 6-án, szerda délelőtt a tavaszi ünnepekről mesélt és tartott kiselőadást a Grigore Moisil Általános Iskola legkisebbjeinek, azaz közel 30 előkészítő osztályos diáknak, akik tanítóikkal érkeztek a múzeum dísztermébe.

A muzeológus előadását Cserey Csaba ütőhangszerművész tette még színesebbé és érdekesebbé azzal, hogy különféle hangszerek megszólaltatásával imitálta a tavasz hangjait, azaz a madarak csicsergését, az esőt, a dörgést és a békák kuruttyolását.

A műsorba a kicsik is bekapcsolódhattak, tapssal kísérték a már jól ismert előadóművész tavaszhívogató produkcióit, majd megszólaltathatták az olyan különleges hangszereket, mint a sámándob, a zörgő és az esőcsináló zörgő hangszer.

Egyébként A tavasz jelei című interaktív gyermekműsort már több alkalommal is megrendezte a kulturális központ, és látván azt, hogy a kicsikre mennyire nagy hatással vannak a történetek és a természet hangjait utánzó hangszerek, további műsorokkal készülnek a szervezők.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: