2009-04-10 12:41:16• hírek • Tóth Klarissz

Tavaszi, lelki újjászületés

Tavasz és ezzel egyidejűleg Húsvét a testi és a lelki újjászületés, megújulás, felfrissülés időszaka. A természettel párhuzamosan újjáélednek az érzelmek és az élet megannyi formája.

Az újjászületés fogalmát elsősorban keresztyén vonatkozásban szoktuk használni, de mindennapi értelemben is gyakran igénybe vesszük, amikor szükségét érezzük annak, hogy lelki és testi szempontból is megújuljunk.

A tavaszi nagytakarítással és a húsvéti előkészülettel egy időben szükségét érezzük a lelki nagytakarításnak, lomtalanításnak. Megdermedt, életképtelen helyzetektől való megszabadulásnak, kapcsolataink felfrissítésének, önmagunk és céljaink vakvágányról, normál kerékvágásba való terelésének, mindezt összhangban a természet lüktetésével és újjáéledésével.

Ebben az időszakban még inkább előtérbe kerülnek azok a kérdések, amelyek életünket meghatározzák. Ki vagyunk? Mi a célunk az életben? Milyenek az emberi kapcsolataink? Hogyan szülessünk valóban újjá? Annak érdekében, hogy ezekre a kérdésekre választ adjuk, el kell indulnunk lelkünk irányába vagyis önmagunkba kell nézünk, befelé kell fordulnunk. Mindannyiunkban él egy olyan belső tanácsadó, aki segítségünkre van abban, hogy életünket és kapcsolatainkat a lehető legvirágozóbbá tegyük.

Annak érdekében, hogy dolgaink valóban jól menjenek szükségünk van a hitre. Hinni abban, hogy kővé dermedt élethelyzeteink halálát követően képessé válunk az újjászületésre. Ez elsősorban lemondással jár. Húsvét előtt, a böjti időszakban önmegtartóztatást gyakorlunk, lemondunk a földi élvezetekről. Olyan rossz szokásokról kell lemondanunk, amelyek már nem szolgálják fejlődésünket és megakadályoznak abban, hogy a Főnixmadárhoz, a szent tűzmadárhoz hasonlóan újjászülessünk.

A megújulásnak és az újjászületésnek egyik alapfeltétele a befelé fordulás. Annak érdekében, hogy életünket boldogabbá tegyük, hagyatkozzunk a megújulásra, ne álljunk neki ellent. Nem szabad a múlt gondjain rágódnunk, mivel ezáltal csak múltunk tehetetlen áldozatává válunk. Hit és elhatározás szükséges ahhoz, hogy életkörülményeiket megreformáljuk. Ne feledjük, az ember egyenlő a döntéseivel, a dolgok irányítása a mi kezünkben is van, törekedjünk arra, hogy belső erőnket bölcsen használjuk.

Tavasz, és ezzel egyidejűleg Húsvét a testi és a lelki újjászületés, megújulás, felfrissülés időszaka

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: