2015-04-14 17:01:16• hírek • Szatmár.ro

Tavaszi faültetés a Túr Menti Védett Területeken

A Szatmárnémeti EKE szombaton, azaz április 18-án faültetési akciót szervez a Túr Menti Védett Területeken, pontosabban Józsefháza környékén.

Az akció során vadkörte, fehér nyár, tölgy, továbbá galagonya csemeték kerülnek elültetésre. A tervek szerint a csemetékből körülbelül egy 2 km-es fa- és bokorsáv lesz kialakítva a legelőn.

Az akció nyitott bárki számára, a szervezők minden segítő kezet szívesen látnak. Találkozás szombaton, április 18-án reggel 9.30-kor Józsefházán a református templomnál.

A fa- és bokorsáv ültetés a „Túr Menti Védett Területeket képező gyepek természeti és táj értékeinek megőrzése" című projekt keretein belül valósul meg.

A legelők fontos és hasznos tartozékai a magányosan álló fák, fás ligetek, bokrok és bokorsávok. A fás növényzet számos védett faj számára biztosít megfelelő életfeltételeket, fészkelési vagy rejtőzködési lehetőséget. A fák és bokrok jelenléte biztosítja a legelők minőségét, mivel elősegítik azok nedvességtartalmának a megőrzését. Továbbá a nyári hőségben pihenési és hűsölési lehetőséget nyújtanak az állatok és a kirándulók számára.

Az tevékenység befejeztével a szervezők minden résztvevőt szeretettel várnak egy jól megérdemelt gulyás elfogyasztására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: