2008-01-30 15:39:05• hírek • Anna Szelényi

Tavaszi aszténia

Jobb ha időben felkészítjük szervezetünket, hogy megbirkózzon a tavasz okozta változásokkal.

Sokan a tavasz kezdetekor egy általános fáradtsági állapotot és fizikai gyengeséget éreznek, habár a szervezet egészséges. A fizikai kimerültség és a fáradság miatt, a tavaszi aszténiát sok esetben összetévesztik valamilyen betegséggel.

A tavaszi aszténia kialakulása számos ok következménye lehet, és számos területen felléphet, hatást gyakorolván a pszichikai, fizikai, intellektuális és szexuális területre is. Sok esetben ezek a területek egymásba mosódnak és oda jutunk, hogy a fizikai gyengeség hatással lesz a szexuális potenciálra, valamint egy kisebb depresszió csökkenti az intellektuális képességet is.

A tavasz, sokunk számára egy nehéz időszak. A szervezet kimerült és vitalitás hiányában szenved, mivel télen sok tartósított ételt fogyasztunk, amelyek vitaminokban és ásványokban szegények.

A tavaszi aszténia a fizikai vagy intellektuális megerőltetéstől eltérő fáradtságot eredményez, és legtöbbször a szervezet energiatartalékainak csökkenése folytán lép fel. Ennek eredményeképpen a legkisebb erőfeszítés is kimeríti tartalékainkat, rossz lesz a közérzetünk és a pszichikai állapotunk.

A tavaszi aszténiát orvosló élelmiszerek

Az a mód, ahogyan táplálkozunk, nagyon sokat tehet a szervezet megerősítéséért. Azon egyének számára, akik tavaszi aszténiában szenvednek, vagy vérszegények, javasolt a klorofilt, C vitamint és vasat tartalmazó zöldségek fogyasztása. Ugyanakkor, a friss zöldségek fogyasztása segítséget nyújt a szervezet megerősítésében.

Élelmiszerek, amelyek hozzásegítenek a tavaszi aszténia kezelésében: mandula, spárga, mogyoró, banán, sárgarépa, zeller, datolya, spenót, káposzta, lencse, bab, petrezselyem, alma, rizs, zöldsaláta, retek, zöldhagyma, citrusfélék.

A vitaminkúrák megelőzik a tavaszi aszténia kialakulását

A tavaszi szezonban újból étrendünk részét képezhetik az olyan zöldségek, mint a csalán, a zöldsaláta, a piros és a fehér laboda. A csalán fogyasztása C- és A- vitaminok, valamint vastartalma által javítják a látást és növelik a fertőzésekkel szembeni ellenállást. A B12 vitamin segít a vérszegénység, a K- vitamin pedig a vérzékenység kezelésében, az ásványi sók pedig erősítik a szervezetet.

A zöldsaláta hormonalapú anyagokat és vitaminokat tartalmaz, ugyanakkor a bőrre nézve regeneráló hatással bír. Mindezen zöldségek, valamint a piros és fehér laboda B típusú vitaminokat és ásványi sókat tartalmaznak, amelyek szükségesek az agyműködéshez és erősítik a szervezetet. Ezen kívül a laboda rendelkezik még méregtelenítő és hashajtó hatással is. Az aszténiaellenes hatásuk mellett, a gyümölcsök sokkal egészségesebbé teszik táplálkozásunkat.

Jobb, ha időben felkészítjük szervezetünket, hogy kellőképpen megbirkózhasson a tavasz okozta változásokkal.

Szelényi Anna

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: