2018-05-02 11:13:16• hírek • Szatmár.ro

Tavasszal se hanyagold el az autódat! Irány az AutoAs!

A tavasz közeledtével is oda kell figyelnünk autónk állapotára! 

Azzal mindenki tisztában van, hogy az autónk téli időjárásra való felkészítése mennyire fontos. Arról viszont hajlamosak vagyunk megfeledkezni, hogy a tavaszi-nyári időszakban is gondoskodnunk kell arról, hogy járművünk a lehető legbiztonságosabban róhassa az utakat.


Az első és talán legfontosabb, hogy lecseréljük a téli gumiabroncsot. Ezt akkor érdemes megtenni, amikor a hőmérséklet huzamosan 7 fok fölé emelkedik. "Tavasszal a téli gumi jobban kopik és hangosabb is" - tudtuk meg a szatmárnémeti AutoAS szervizben, amely a Q-Service hálózat tagja.


A szerviz mellett működő boltban te is könnyen és gyorsan beszerezheted a szükséges nyári abroncsokat, ráadásul megejthetsz egy gyors olajcserét is. Az elhasználódott olajról tudni érdemes, hogy sokat ronthat a motor állapotán, így minden szempontból jó döntés, ha odafigyelünk a kenőanyag és a szűrők cseréjére.


A fékfolyadék szintjét se felejtsük el ellenőrizni. Erre elméletben kétévente sort kellene keríteni, az idő múlásával ugyanis csökken a fékhatás. "Láttunk már olyat is, hogy a fékfolyadékot hét éven keresztül nem cserélték az autóban. A jármű a végén már szinte fék nélkül közlekedett" - tudjuk meg az AutoAsnál.
 

Az autószerelés ászai azt tanácsolják, hogy az ablaktörlők állapotára is figyeljünk tavasszal. Télen sok törlő megy tönkre, a biztonságos közlekedés érdekében ajánlott újakat beszerezni.


Az AutoAs-nál szinte nincs olyan javítás vagy tesztelés, amit ne tudnának elvégezni, ráadásul az autós boltjukon keresztül rövid időn belül bármilyen hiányzó alkatrészt be tudnak szerezni.


Ha betérsz a szervizükbe, azonnal szervizkönyvet csinálnak a járművednek, hogy nyomon követhesd, mikor milyen javítást végeztek el az autódon. Sőt, náluk felkészítheted az autódat a kötelező műszaki vizsgára is, az AutoAs-nál ugyanis mindent egy helyen el tudnak végezni, amit a RAR által megbízott központokban is megtesznek.


Ha kell, kijavítják a hibát, így az ITP-vizsgára már nyugodt szívvel viheted el gépjárművedet. Az autószerelés, autóalkatrészek és kiegészítők ászai Szatmárnémetiben, a Closca sugárút 42. szám alatt várnak. Ha információkra lenne szükséged, hívd bátran a 0728-555-592-es vagy a 0261-806-026-os számot!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: