2012-06-20 14:57:18• hírek • Kocsis Zoltán

Tavasszal kezdődhet az új hipermarket építése

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor tavasszal kezdődhet Szatmárnémeti legújabb hipermarketjének építése. Hétfőn viszont elindul a város négy új játszóterének építése - ez az Ilyés-mandátum utolsó megvalósítása. Nem számolva természetesen a több eurómillió értékű uniós pályázatokat, amelyeknek babérjait utódja aratja majd le. És ez a jobbik eset, rossz menedzsment esetén ugyanis az is benne van a pakliban, hogy Brüsszel nem fizet egy centet sem.

Ilyés Gyula leköszönő polgármester szerda délre utolsó alkalommal hívta össze a sajtó képviselőit sajtótájékoztató miatt. Ezen bejelentette, hogy aláírta azt az engedélyt, amely lehetővé teszi a Corvinilor és a Henri Coanda utcák  sarkán álló ingatlan bontását. A belga-francia áruházlánc, a Cora jövő tavasszal itt húzza majd fel Szatmárnémeti legújabb hipermarketjét .

„Ide készült már egy PUZ (városrész-rendezési terv), ám 2008 őszén leállt a beruházás. Az új befektető miatt apróságokat változtatni kell ugyan rajta, de ez nem okozhat gondot a következő tanácsnak", mondta Ilyés.

Erre a területre és a képen nem látható ingatlan helyére épül majd a Cora

A polgármester beszámolt arról is, hogy egyik utolsó rendelkezéseként kézjegyével látta el négy újabb játszótér megépítését. A munkálatok már hétfőn elkezdődnek és vélhetően decemberre érnek véget. A beruházás értéke 750 ezer lej és teljes mértékben a városi önkormányzat biztosítja.

A Brandusa parkban lévő játszóteret alapjaiban újítják fel; a Muncii és a Sanatatii utcák közötti téren a legkisebbeknek és a nagyobbaknak is különítenek el helyet; a 14 Mai lakónegyedi Begoniei utcán építendő egy régi ígéret beváltása, a negyedik játszótér pedig a Solidaritatii negyed Ipotesti utcájában készül el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: