2014-11-27 19:37:24• hírek • Kocsis Zoltán

Tavasszal felvájják az Árpád utca nemrég leaszfaltozott járdáit?!

Illusztráció, mivel is jár a gázvezetékcsere
Illusztráció, mivel is jár a gázvezetékcsere

Ritkán tapasztalt vehemenciával bírálta a szatmárnémeti városvezetés közigazgatását a csütörtöki tanácsülésen az ellenzék. Cosmin Ratiu PDL-és tanácsos több tíz fényképet is bemutatott. A bírálatok célpontja, Dorel Coica polgármester minderre nem reagált, hisz nem tartotta fontosnak, hogy részt vegyen az ülésen...

Az össztűz először akkor lobbant fel, amikor az Apaserv tervezett munkálatairól kellett szavazniuk a tanácsosoknak. Maskulik Csaba RMDSZ-es tanácsos feltette a sok szatmáriban sokszor felmerült kérdést: miért nem tud egyeztetni az Apaserv, az Electrica, az E.On Gáz és a polgármesteri hivatal?

Maskulik kitért a Decebal-híd lábánál történt elképesztő esetre, ahol a hivatal előbb leaszfaltozta a járdát, majd engedélyt adott az E.ON Gáznak a magasnyomású vezeték cseréjére. Ennek következtében felbontották a friss aszfaltot és jelenleg is folynak a munkálatok.

„Hasonlóan elképesztő a Vasile Lucaciu utca esete. Idén szeptemberben több száz méteren újraaszfaltozták a járdákat annak ellenére, hogy egy hónappal korábban engedélyezték az E.ON Gáznak, hogy 2015 tavaszán elkezdje az ott húzódó vezetékek cseréjét", jelentette ki Maskulik.

Az „egyebek" ponthoz érve Cosmin Ratiu több tíz fényképet mutatott be elképedő kollégáinak, miként néznek ki Szatmárnémeti egyes részei a különböző felújítási munkálatok után. „Nekem fáj, hogy ilyen képeket kell bemutatnom a városomról. Nagyszalontán jártam nemrég és elképesztő, hogy néz ki az a kisváros Szatmárnémetihez képest. Vagy akár Nagykároly is", mondta a PDL-és tanácsos.

Bemutatóját meglepő és megdöbbentő közjáték előzte meg: Dorel Coica szokásához hűen, a polgármesteri hivatal osztályvezetőinek nagy részével együtt a napirendi pontok végeztével felálltak és elhagyták a termet! Fittyet hányva Marcela Papici alpolgármester felszólítására!

„Higgyék el, engem is sokkol kollégáim reakciója. Erre nem tudok mit mondani. Megengedhetetlen, hogy az osztályvezetőket ne érdekelje a tanácsosok véleménye. Nem tudom, parancsra vonultak-e ki, ám nevükben én kérek elnézést", szabadkozott Papici, aki egyedül képviselte a polgármesteri hivatalt az ülésen - nem először, tesszük hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: