2008-11-06 11:12:25• hírek • Parajdi Andrea

Tavasszal elkezdődhet a felújítás

Szerdán Szatmárnémetibe érkezett a Környezetvédelmi Minisztérium képviselete, hogy ellenőrizzék a környezetvédelmi alapból épült játszótereket, valamint, hogy egy finanszírozási szerződést is aláírjanak a Kossuth kerti tó felújítására.

Amint arról már többször irtunk, Szatmárnémeti is sikeresen pályázott játszóterek felújítására a Környezetvédelmi Minisztériumnál. Ebből a támogatásból fél év alatt a Carpati I, II és a Mikro 17 lakónegyedekben összesen hat új játszótér épült, valamint felújításra került a körülöttük lévő zöldövezet is. -Jövő héten adjuk át hivatalosan az elkészült játszótereket, amelyek minden szempontból megfelelnek az uniós előírásoknak. A minisztérium munkatársai azért jöttek, hogy ellenőrizzék az elvégzett munkálatokat, és rendezzék azok költségeit - tájékoztatott Ilyés Gyula polgármester.

A bukaresti képviselet látogatása során aláírásra került a második finanszírozási szerződést is, amelyet a Kossuth kerti tó felújítására fordítanak. -A környezetvédelmi alapból tehát megvalósíthatjuk a Kossuth kerti tó modernizálását is, amely egy nagyon komplex felújítás lesz, hiszen a tó teljes vízgazdálkodását ki kell cserélni - magyarázza Ilyés. A polgármester úgy véli jövő év elejére már sikerül kivitelező céget találni, s ha minden problémamentesen működik egy év múlva új tava lesz a Kossuth kertnek.

A Kossuth kertben jelenleg zajlik a Közfürdő épületének felújítása, amelyre az Európai Uniótól sikerült finanszírozást szerezni, s folyamatban van egy új kisvonat gyártása is. Ha a tó felújítása is elkészül, a Kossuth kert egy teljesen modern és rendezett parkja lesz a városnak.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: