2009-01-26 17:28:35• hírek • Parajdi Andrea

Tavasszal betömik a gödröket

Nem pénz-, hanem technikai kérdés, hogy mikor lehet elkezdeni a téli időszak alatt felszakadozott aszfalt kijavítását Szatmárnémetiben. A jelenség nem új keletű, hiszen évről-évre minden télen tönkremennek a régen aszfaltozott útszakaszok.

A téli időszakban tönkrement aszfaltrétegek kijavítására, Szatmárnémeti 2008-as költségvetéséből rendelkezésre áll egy meghatározott összeg, amelyet csupán a tavasz beköszöntével lehet majd felhasználni. A szeszélyes időjárás alatt ugyanis technikailag lehetetlen hozzálátni a gödrök betöméséhez.

-Mindaddig várnunk kell az útkárok helyreállításával, amíg nem lesz jobb, és kiszámíthatóbb az időjárás. Januárban nem érdemes aszfaltozni, hiszen pár hónapon belül ugyanúgy tönkremegy az út, nem beszélve arról, hogy ilyenkor egy cég sem vállalná el a munkálatokat - fejti ki Ilyés Gyula polgármester.

A városban még mindig nagyon sok olyan utca van, amelyeken évek óta nem történt modernizálás, ezeknek az útszakaszoknak árt leginkább a téli csapadék. A polgármester mint mondja, évek óta minden tavasz gödrök betömésével indul, azonban a korábbi városvezetés akár májusig is halogatta a problémát.

-Erre a jelenségre minden évben fel vagyunk készülve, így elegendő pénzösszeget különítettünk el a rehabilitációra, és már tavasszal megpróbáljuk járhatóvá tenni az utakat - mondja a polgármester, aki azt is hozzáteszi: kár, hogy ilyenkor mindenki csak azt látja, hogy a város utcái szörnyű állapotban vannak, a számtalan újraaszfaltozott jó minőségű útszakasz pedig, egyszerűen eltörpül mellettük.

A téli időszakban keletkezett útkárok kijavításához tavasszal fognak hozzá.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: