2015-01-11 19:16:23• hírek • Kocsis Zoltán

Tavasszal a 17-es lakónegyed garázsain a sor!

A 14-es, a 15-ös és a 16-os lakónegyedek után idén a 17-es lakótelep garázsain a sor. Információink szerint a polgármesteri hivatal februárban szólítja majd fel a tulajdonosokat a garázsaik lebontására. Akárcsak a többi negyedben, itt is parkolók épülnek majd a lebontott garázsok helyén.

A garázsok lebontását még Ilyés Gyula kezdte el a 14-es, majd a 16-os lakónegyedben. A folyamatot Dorel Coica is folytatta a 15-ös és a 16-os negyedben. Az önkormányzat vezetői már a tavaly nyáron kijelentették: 2015-ben a 17-es negyed következik. Információink szerint már februárban.

Az eljárás ugyanaz, mint volt tavaly a 16-osban: február végén a hivatal felszólítja majd a garázsok tulajdonosait, hogy bontsák el az építményeket. A második felszólítást követően aztán aki ennek sem tesz eleget, a hivatal bontja majd le a garázst. Csakhogy ezzel nem csak az esetleg még felhasználható alkotóelemek (ajtók, betonlap, pala, stb...) vesznek kárba, de a tulajdonos még a bontást is ki kell fizesse.

A bontások a tavaly sem mentek zökkenőmentesen: sokan tiltakoztak ellene. Az önkormányzat azonban hajthatatlan. Az egyik legfontosabb érve, hogy a garázsoknak nincs építkezési engedélyük, tehát illegálisan foglalják a közterületet. Másrészt pedig két garázs helyén három parkolóhelyet lehet kialakítani, márpedig az megkérdőjelezhetetlen tény, hogy a szatmárnémeti lakónegyedekben komoly hiány van parkolók terén.

Ráadásul a garázsokat sok esetben nem is az autók parkolására használják az emberek. Amint az alábbi képeken is látszik, egyesek ajtaját alig lehet kinyitni a Szamos töltésének feljáróra miatt. Másutt a garázsok és a töltés között igazi szemétdomb van. Néhány méterrel odébb a garázsok egyfajta U betűt alkotnak. A köztes terület improvizált kerítéssel van elkerítve. Első ránézésre konyhakertnek tűnik, ám aztán tisztán látszanak a méhkaptárok.

Mindezek a fotók alig néhány méteren belül készültek a Szamos-töltés mentén. Közterületen. Méltatlan állapotok egy európai városhoz képest.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: