2020-06-29 13:07:03• hírek • Szatmár.ro

Tavalyhoz képest látványosan csökkent a megyei kórházban árván hagyott gyermekek száma

Minden esztendőben van rá példa, hogy a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház szülészeti osztályán világra jött gyermekek közül néhányat árva sorsra ítélve hagynak magukra szüleik.

Általában, arányait tekintve, nem is olyan alacsony ez a mutató, gyakran több tucat gyermekről beszélhetünk egy-egy év alatt: 2019-ben például 21 gyermekről mondott le szülőanyjuk.


Idén úgy tűnik a járványhelyzetnek köszönhetően javulni látszik a statisztika, ugyanis ez év első hat hónapjában, mindössze 3 ilyen eset történt, sőt február óta mindössze egyetlen gyermeket nem vittek haza magukkal szüleik – tájékoztatta a Szatmár.ro szerkesztőségét érdeklődésünkre Constantin Demian, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház szóvivője.


Elmondta ugyanakkor azt is, hogy a kórház betegellátó osztályának szociális munkatársai adománygyűjtést indítottak az árván hagyott újszülöttek, illetve a nehéz körülmények között élő gyermekek megsegítésére, ezért mindazok, akik támogatnák a kis árvákat, és/vagy nehéz sorsú nagyobb babákat, egyszer használatos pelenkákkal, ruhákkal, illetve higiéniai eszközökkel járulhatnak hozzá a kezdeményezéshez.


Az adományokat a sürgősségi betegellátó előtt felállított sátornál lehet átadni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: