2012-01-03 14:24:48• hírek • Szatmar.ro

Tavaly is halmozták az érmeket a párbajtőrözők

Simona Deac duplázása után az elmúlt két évben Amalia Tataran lett Szatmár megye legjobb sportolója - ez nem szubjektív megállapítás, hanem a Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság döntésére alapszik. A választás persze nem véletlen - a Sportklub párbajtőrözői 2011-ben is szép szerivel gyarapították éremgyűjteményüket.

A párbajtőrözők nem kevesebb, mint 28 medált szereztek a különböző korosztályok számára kiírt országos bajnokságokon, ebből 10 volt az arany, 8 az ezüst és 10 a bronz. A legfényesebb éremből Tataran hármat tudhat magáénak, kettőt egyéniben, egyet pedig csapatban szerzett. Ráadásul Veres Grétával az oldalán a román válogatott tagjaként harmadik helyet szerezte meg az kadett korosztály Európa-bajnokságán. Ezzel egymást követő negyedik évben szereznek nemzetközi érmet a Sportklub párbajtőrözői: korábban ez Tatarannak, Simona Deacnak és Adrian Popnak sikerült.

Tataran jól szerepelt a nemzetközi versenyeken is, a spanyolországi Burgosban megrendezett Világkupa-viadalon például a harmadik lett. Ennek köszönhetően a korosztályos világranglistán már a 18. helyre lépett elő. „Nem véletlen, hogy második legfiatalabb sportolóként lett a megye legjobbja, 2010-ben is csak ő volt fiatalabb mostani önmagánál" - jelentette ki Csiszár Ferenc edző. Egy év alatt sokat fejlődött, most már taktikusabban is vív, és az idén fordult elő először, hogy komolyabb hátrányból is tudott fordítani. A kellő türelme azonban még mindig sokszor hiányzik, de azon dolgozunk, hogy ez is több legyen", fogalmazott Csiszár.

Csiszár Ferenc és Amalia Tataran

A mesteredző szerint a 18. életévét július 15-én betöltő Tatarannak van esélye arra, hogy bekerüljön a 2016-os riói olimpiai csapatba. Az októberi cataniai világbajnokságon aranyérmes Ana Maria Branza, Simona Alexandru, Loredana Iordachioiu, Anca Maroiu összetételű együttes jelenleg megbonthatatlan, a négyes mögötti várólistán Deac az első, és utána Tataran jöhet szóba valaki helyett. Amalia már többször is készült a bővített felnőtt kerettel, és szerdán ismét elutazik Predealra, ahol megkezdődik a londoni olimpiára való felkészülés. Ezt követően Tatarannak és Veresnek január 22-én már az ausztriai Mödlingben lesz jelenése, ahol ifjúsági Világkupa-viadalt rendeznek.

Csiszár elégedett lehet Adrian Pop szereplésével is, aki megvédte bajnoki címét és megnyerte a Román Kupát is. Rá tavasszal Pozsonyban vár rendkívül fontos verseny: az olimpiai kvalifikáció függ tőle. Addig is Árkosi Bertalannal és Szilágyi Adriannal január végén az olaszországi Legnanóban lép pástra az év első Világkupa-viadalán.

Nagy Lehel alatt összesen negyven fiatal tehetség pallérozódik a Sportklub színeiben, nekik azonban egyelőre sokat kell még tanulniuk, hogy elérjék Pop vagy Tataran szintjét. „Van néhány ügyes gyerek köztük, de tény, őket még nehezebb munkára fogni mint a nagyokat. Ilyen korban nagy szükség van a sikerélményekre, hiszen ez nagyon motiválhatja őket, egyesek esetében ez meg is látszik", vélte Csiszár mester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: