2020-02-05 12:36:53• hírek • Bede Emőke

Tavaly hatvannál is több személyt ért munkahelyi baleset Szatmár megyében

Elkészítette éves mérlegét a Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség (ITM). A közreadott dokumentumból kiderül, a 2019-es esztendőben is több tucat munkahelyi baleset történt, mi több, halálos balesetekben sem volt hiány a tavaly.

Az ITM által közzétett dokumentum szerint 2019-ben 67 személy szenvedett munkahelyi baleset, mely jelentős visszaesést jelent 2018-hoz képest, amikor is az ily módon megsérült munkavállalók száma még 86 volt. Ezzel párhuzamosan az elhalálozások száma azonban nem csökkent: míg 2018-ban 4-en szenvedtek halálos kimenetelű munkahelyi balesetet, 2019-ben 5 ilyen esetről szerzett tudomást a felügyelőség.


A munkaügyi felügyelőség arról is kimutatást készített, mely szektorokban történtek e balesetek. A szárazföldi szállítmányozás területén 7, bútorgyártás közben 6, speciális építkezési munkálatok alatt további 6, műanyag elemek gyártása során úgyszintén 6 baleset történt, de elektromos berendezések gyártása alatt és az élelmiszeriparban is jegyeztek 5-5 munkahelyi balesetet. At ITM emellett azt is közölte, hogy a fatális kimenetelű esetekre autószerelő műhelyekben, építkezéseken vagy hulladéklerakó telepen került sor.


A kimutatásból kiderült, tavaly összesen 62 személy vált ideiglenes munkaképtelenné. 59-en közülük egy átlagban 65,68 napig tartó rekuperációs időszak után visszatérhettek a munkába, 2 alkalmazottat rokkanttá nyilvánítottak, 1 személy azonban utóbb életét vesztette.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: