2013-02-19 17:24:15• hírek • Szatmár.ro

Tavaly 440 személy vizsgázott az Agrárkamaránál

Az Agrárkamara sajtótájékoztatóján szóba került a gazdákat érintő új adózási rendszer is.

A Szatmár Megyei Tanács alárendelt intézményei közül kedden a Szatmár Megyei Agrárkamarán volt a sor, hogy évértékelő sajtótájékoztatót tartson. Kiderült: 2000 óta a több átalakításon is átesett intézményben több ezer gazdálkodó jutott szakképesítéshez. A 2012-es évben számtalan szaktanfolyamra került sor, melyek közül voltak népszerűek és kevésbé népszerűek is.

Szőlészet-tanfolyamra például nem volt jelentkező, a traktorista-tanfolyam iránt pedig akkora volt a kereslet, hogy hét csoport is végzett. Egy-egy csoportban 28-30 személy kezdte meg a tanulást, összesen 440 személy vizsgázott és szerzett az EU-s országokban elismert diplomát. A megszerzett szakképesítés továbbá segít sikeres mezőgazdasági pályázat leadásában is.

A sajtótájékoztatón szóba került a Ponta-kormány által bevezetett mezőgazdasági adó is, mellyel kapcsolatban a gazdákban sok kérdés merül fel. A rendelkezésről az Agrárkamaránál román és magyar nyelven is tájékoztatják a gazdálkodókat - az adózással kapcsolatban itt olvasható a Szatmár.ro cikke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: