2013-07-30 22:08:47• hírek • Kocsis Zoltán

Tatarusanu véd, Iancu gólokat lő, a Steaua nyer

Iancu két gólja döntött Tbilisziben  fotó: uefa.de
Iancu két gólja döntött Tbilisziben fotó: uefa.de
A keddi nap híre, hogy a Steaua leigazolta az ősi rivális Dinamo korábbi irányítóját, Adrian Cristeát, akinek a szerződését a Petrolul a nem megfelelő hozzáállása miatt bontotta fel. Sajtóhírek szerint viszont ez volt Chiriches utolsó meccse a Steauában, hisz napokon belül az angol Tottenham csapatához szerződik.

Gyakorlatilag a Bajnokok Ligája rájátszásában vagy az Európa Liga csoportkörében érezheti magát a Steaua, miután a harmadik selejtezőkör első meccsén Tbilisziben 2-0 arányú győzelmet aratott a hazai Dinamo fölött.

Az első félidő nagy küzdelmet, de kevés igazán komoly helyzetet hozott. Az első lehetőség Vald Chiriches előtt adódott a 9. percben, ám fejesét követően elkerülte a kaput a labda. Bő negyed órával később Stefan Nikolics lépett ki jól egy kontra végén, ám lövését védte a kapus. Néhány perccel később a hazaiak kétszer is közel kerültek a vezetéshez, ám előbb a gyenge lövés nem okozott gondot Ciprian Tatarusanu kapusnak, két minutummal később pedig a elkerülte kaput a labda.

A szünet után is maradt a Steaua fölénye, Ciprian Tanase lövése, majd az azt követő szöglet is veszélyes volt, a gólhoz mégis a hazaiak kerültek közelebb. Kellett ehhez a román védelem totális rövidzárlata. Az 59. percben Vlad Chiriches húzta el a fejét egy magas labdánál, ám a mögötte álló Lukasz Szukala nem találta el a lasztit. Chiriches az utolsó pillanatban még blokkolni tudott, ám a visszalőtt labda Iasmin Latovlevic kezéhez ért. Jöhetett a büntető, ám a korábbi spanyol utánpótlás-válogatás Xisco gyenge lövését Tatarusanu könnyedén fogta - igazolva ezzel tizenegyesölő státusát.

Alig négy perccel a kihagyott büntető után a szünetben beállt Gabriel Iancu kapásból lőtt vissza egy rosszul kifejelt labdát, a játékszer pedig a hazai hálóban kötött ki. A bekapott gól aztán végképp elbizonytalanította a Dinamo-játékosakat, a Steaua pedig sorra alakíthatta ki helyzeteit. Volt, hogy Szukala fejese alig ment mellé, volt, hogy tűzijáték alakult ki a grúz kapu előtt, az utolsó percben pedig előbb Alex Bourceanu bombája ment kicsit fölé, majd Tanase lőtt közelről kapufát, végül a középső védő Chiriches lövését hárította egy nagy szóló után a kapus.

Ekkor azonban már két góllal vezetett a Steaua, a 80. percben ugyanis Tanase tört be bal oldalon a tizenhatos területére, a középre passzolt labdáját pedig Iancu állítás nélkül vágta a hosszú sarokba. A meccs krónikájához tartozik, hogy a 83. percben pályára lépett a szatmári Florin Gardos is, aki begyűjtött egy sárgát.

A sárga-kékek ezzel szinte már biztosan ott lesznek az EL csoportkörében, erre azonban csak akkor kerülhet sor, ha elbuknák a BL rájátszását. A Dinamo Tbilisziben, a látottak alapján, nincs annyi, hogy egy hét múlva fordítani tudjon Bukarestben.

Bajnokok Ligája III. selejtezőkör, első meccs:
Dinamo Tbiliszi - Steaua
0-2
gólok: Iancu (64., 80.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: