2010-11-22 16:13:36• hírek • Szatmar.ro

Tataran úton a világelit felé

Remekül szerepelt és a 17. helyen végzett Amalia Tataran a Pozsonyban megrendezett U19-es tőr és párbajtőr Világkupa-versenyen, aminek köszönhetően a világranglistán újabb négy pontot szerzett.

A mindössze 16 esztendős (1994 július 15.-én született) párbajtőröző hat győzelem után az orosz Alexandra Magdics ellen szenvedett 15-10-ös vereséget, így végül a 151 versenyzőt számláló mezőnyben a 17. helyen végzett. Ezért négy pontot kapott, amivel a korosztályos világranglistán feljött a 15. helyre.

Külön kiemelendő, hogy az előtte lévők között csak ketten fiatalabbak nála, Tatarannak pedig még három éve van ebben a korosztályban, ami idő alatt még rengeteget fejlődhet. A nemrég a 18. országos bajnoki címét begyűjtő Tataran idén még két Világkupa-versenyen vesz részt: december 2.-én a spanyolországi Burgosban, december 18.-án pedig a németországi Laupheimban.

A Csiszár Ferenc vezette párbajtőr-delegáció másik tagja, Veres Gréta sem vallott szégyent, három győzelemmel és három vereséggel a 86.helyen zárt.

Nem ment viszont a tőrözőknek, akik közül 140 fős mezőnyben Muresán István a 127., Ardelean Alexandru a 133., Moisuc Teofil pedig a 135. helyen végzett.

„Ebben az évben ez volt az első nemzetközi versenyük, az év elején kellett volna elküldenie őket a szövetségnek, nem most az esztendő végén. Persze, hogy gyengén szerepelnek, ha nem vesznek részt komolyabb megmérettetéseken, csak a hazai viadalokon. Évente legalább négy-öt nemzetközi versenyen kellene indulniuk a fiúknak, mert ezek hiányában nem lehet fejlődni. Ebben az esztendőben Romániát nem is képviselte senki a korosztályos Európa-bajnokságon" - értékelt Lengyel Éva edző.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: