2013-12-20 23:18:42• hírek • Szatmar.ro

Tataran: remélem nem utoljára vehetem át a díjat

Péntek délután átvehették díjaikat a Szatmár Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság díjazottjai. Az intézmény bő egy héttel ezelőtt tette közzé a szakminisztérium által elkészített pontozási eljárás alapján összeállított tízes listát.

Akárcsak az előző években, idén is két kategóriába osztották a sportolókat. Külön díjazták az olimpiai sportágakban jeleskedőket és külön a nem olimpiai sportágak űzőit. Mindkét kategóriában az első öt helyezett 375 és 1200 lej közötti pénzösszeget is kapott a díja mellé.

Az olimpiai sportágak között az első helyen a párbajtőröző Amalia Tataran végzett - 2010 és 2011 után immár harmadszor. „Számomra nagyon sokat jelent ez a díj, örülök, hogy immár harmadszor lehettem a megye legjobb sportolója. De remélem nem utoljára. Ez az év nagyon zsúfolt volt, az edzések és versenyek mellett érettségiztem is, ám végül minden nagyon jól sikerült. Szeretném, ha a következő esztendő is ilyen sikeres lenne, ami pedig a Dinamóhoz való igazolásomat illeti, januárban majd tisztázódnak a dolgok, egyelőre itt vagyok", nyilatkozta Tataran, aki a cselgáncsozó Pándi Karolától „szerezte vissza" az év sportolója címet.

A nem olimpiai sportágak között a karatéka Bartincki Attila végzett az élen - immár egymást követő harmadik évben.

Élesen bírálta ugyanakkor a jelenlegi rendszert a megye egyik legeredményesebb edzője, Tataran mestere, Csiszár Ferenc. „A listák összeállításakor használt jelenlegi pontrendszer nem jó, és Szatmár megyében nem is jól alkalmazzák! Le kellene ülnie az illetékeseknek, hogy egy mindenki számára megfelelő megoldást találjanak. Tudom, hogy ez nem könnyű, hiszen minden sportágnak megvannak a maga jellegzetességei, sajátosságai", jelentette ki a mesteredző.

Csiszár ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy 1986 óta, mikor Bodóczi Miklós világbajnoki ezüstérmes lett, a megyének ismét világversenyen érmes sportolója van- márpedig idén Tataran csapatban második lett az Európa-bajnokságon. A jelenlegi anyagi helyzet mellett azonban kevéssé valószínű, hogy Amalia még sokáig a Sportklub kötelékei között marad, tette hozzá.

Szatmár megye legjobb sportolói, olimpiai sportágak:
1. Tătăran Amalia - 94,67 pont (párbajtőröző, Szatmárnémeti Sportklub, 1. hely egyéniben a junior ob-n, 2. hely egyéniben a junior Eb-n, 2. hely csapatban a felnőtt Eb-n, 2. hely csapatban a junior ob-n, két 3. hely csapatban a felnőtt Világkupán, 3. hely csapatban az U23-as ob-n, 3. hely egyéniben a felnőtt ob-n),
2. hely: Şereş Cristian - 30 pont (cselgáncsozó, Szatmárnémeti Unio),
3. Kovács Dóra - 25 pont (cselgáncsozó, Szatmárnémeti Unio),
4-5. Sámel Lóránd (cselgáncsozó, Szatmárnémeti Unio) és a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata,
6. Árkosi Bertalan - 18 pont (párbajtőröző, Szatmárnémeti Sportklub),
7. Bogdan Dascălu - 15,84 pont (tőrvívó, Szatmárnémeti Sportklub),
8. Bodó Benjámin - 13,25 pont (tőrvívó, Szatmárnémeti Sportklub),
9. Conţ Vasile - 13 pont (atléta, Szatmárnémeti Sportklub/Sportlíceum),
10-11. Faur Mihaela (cselgáncsozó, Szatmárnémeti Unio) és Halas Marian (cselgáncsozó, Szatmárnémeti VSK) - 12-12 pont.

Nem olimpiai sportágak:
1. Bartincki Attila - 91,82 pont (SKDUN-karatéka, Nagykárolyi Karate Do BFKS, 1. hely csapatban a junior Eb-n katában, 2. hely egyéniben a junior ob-n katában, csapatban a junior vb-n katában, egyéniben a junior FRK-országos bajnokságon katában, 3. hely egyéniben a junior Eb-n katában, 3. hely egyéniben katában és kumitében a junior vb-n, kumitében a junior ob-n valamint vegyescsapatban a junior ob-n katában).
2. Bács Máté - 39,82 pont (SKDUN-karatéka, Nagykárolyi Karate Do BFKS),
3. Doroş Radu - 31,5 pont (sakkozó, Szatmárnémeti Sportlíceum),
4. Németh Nándor - 20 pont (karatéka, Szatmárnémeti Bushido).
5. Mastan Gheorghe - 17,75 pont (repülőmodellező, Nagykárolyi Gyerekklub),
6. Paşca Daniel - 17,15 pont (WKC-karatéka, Szatmárnémeti Zanshin),
7. Bilan Maria - 13,41 pont (rádióamatőr, Sky Lark)  - 12 pont,
8. Vakok és Gyengénlátók Egyesületének felnőtt csörgőlabda csapata,
9. Bertók Csaba - 10,75 (repülőmodellező, Nagykárolyi Gyerekklub).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: