2005-10-01 16:03:48• hírek • Szatmár.ro

Gyászol a vívóközösség

Elhunyt az egykori legendás szatmárnémeti vívó: Franczia Oszkár - Öcsi bácsi.

 

Ismét gyászol a szatmári vívóközösség: rövid szenvedés után elhunyt Franczia Oszkár, a Csipler Sándor mesteredzô által felnevelt elsô szatmári vívógeneráció egyik jeles tagja. 
Az 50–60-as években Csillag Tiborral, Botka Józseffel és Jánossal, Haukler Istvánnal, Tatár Józseffel, Kósa Lászlóval, Csipler Attilával, Langenbacher–Tóth Istvánnal, Vadnai Ottiliával, Ferencziné Samsudeanu Elenával, Luczki Marival együtt képezték azt a gárdát, amelyiknek köszönhetôen a szatmári vívóiskola megkezdte a babérgyûjtést az országos és nemzetközi versenyeken. Franczia az elsôk
között volt, aki Szatmárnémetibôl az országos válogatottba került, ahol nagy munkabírásával, segítôkészségével, emberséges magatartásával vívta ki társai elismerését. Aktív karrierje befejeztével gyermekei, Beáta és Attila sporttevékenységének irányításában vállalt részt. Valamennyi veterán vívótalálkozó aktív résztvevôje volt. 
A gyilkos kór, születésnapján, szeptember 28–án ragadta el közülünk, temetése ma 16.30 órakor lesz a hídon túli katolikus temetô ravatalozójából. Nyugodj békében, Öcsi bácsi.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: