2009-06-16 15:51:26• hírek • Szatmar.ro

Tataran remekelt a Román Kupában

A mindössze 15 éves tehetség a negyedik helyen végzett a szatmári versenyen.

Szatmárnémeti városában rendezték a női párbajtőr Román Kupa küzdelmeit, melyen a helyi Sportklub hat versenyzője is a pástra lépett.

Közülük a legjobban a mindössze 15 esztendős Amalia Tataran szerepelt, akit csak jóval rutinosabb, válogatott kerettag riválisok tudtak legyőzni. Az elődöntőben előbb a román válogatottal korábban már Európa-bajnokságot is nyerő Loredana Iordachioiu állta útját, aki 15-11-re győzte le a szatmári lányt, pedig az 8-7-nél még vezetett. A kisdöntőben aztán következett a szintén válogatott Anca Maroiu, aki 15-10 arányban múlta fölül a nála tíz évvel fiatalabb vetélytársát. Tataran negyedik helye így is szenzációsnak mondható. A döntőt végül Iordachioiu nyerte, 15-10-ra legyőzve Simona Alexandrut.

A többi szatmári lány közül Simona Deac csak egy tussal kapott ki a nyolc közé jutásért a steauás Ana Zdanovschitól, és összetettben a 12. helyen végzett. Veres Gréta a 13., Oana Drăguşin a 18., Oros Bianca a 20., Pop Sandra pedig a 26. helyen zárt a 28 fős mezőnyben, amelyből hiányzott a jelenlegi két legjobb román párbajtőröző, az olimpia ezüstérmes Ana Maria Brânză, és Iulia Măceşeanu. Előbbi megsérült a kezén, utóbbi pedig Angliába költözött, és jelenleg csak válogatott szinten vív.



Tataran a negyedik helyen végzett



A szatmári vívók ismét jól szerepeltek


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: