2010-04-07 16:00:40• hírek • Szatmar.ro

Tataran már Szingapúrra figyel

Világbajnoki bronzéremmel tért haza Tataran Azerbajdzsánból.

Némi bukaresti kitérő után hazaérkezett Amalia Tataran és Csiszár Ferenc edző a Bakuban zajló kadett (U17) és junior (U20) vívó világbajnokságról. A Szatmárnémeti Sportklub versenyzője nem akármilyen eredményt ért el, hisz a fiatalabb korosztályban felállhatott a dobogó alsó fokára, míg az idősebbek között a dicséretes 14. pozíciót szerezte meg. Edzője nem is fukarkodott a dicsérő szavakkal.

„Két nem jól sikerült korosztályos Európa-bajnokság után már nagyon kellett ez a kiugró eredmény. Akkor mindenki többet várt tőle, de mivel nem jött össze, most nem volt esélyesnek tekinthető. Viszont hozta magát, a képességeihez mérten vívott, így elégedetten jövünk haza, és készülhetünk a következő versenyre, de már Szingapúrra is tervezgethetünk a felkészülés tekintetében" - nyilatkozta a román fővárosba való érkezés után Csiszár. Aki dicsérő szavakkal illette a szervezést is: „„Nem lehetett panasz rájuk, le a kalappal előttük. Ami kicsit szokatlan volt, az a kétórás időeltolódás valamint a távolság a szálláshelytől a csarnokig. Mintegy 45 percet kellett buszozni, de a menetrendhez is kellett igazodni, így másfél-két órába került, míg a szállodából a verseny színhelyéig értünk" . Mindemellett a bíráskodást sem érhette kritika, mivel az világbajnok szintű volt, a 32-es táblától kezdve már a videóbírót is bevezették.

Amint azt már Csiszár említette, a világbajnoki bronzérmének köszönhetően Tataran kvalifikálta magát az augusztus 14-26 között megrendezésre kerülő első Ifjúsági Olimpiai Játékokra (YOG). A torna megrendezésének ötlete Jacques Rogge-tól, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökétől származik, a szervezet pedig 2007-ben döntött annak létrehozásáról. Az első nyári játékokra idén Szingapúrban, az első télire pedig 2012-ben Innsbruckban kerül sor. A viadalon azon 26 sportág 3500 sportolója vehet majd részt, amelyek szerepelnek majd a 2012-es londoni ötkarikás játékok programjában is.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: