2015-04-26 19:28:11• hírek • Kocsis Zoltán

Tataran: egyéniben bronz, csapatban negyedik az U23-es EB-én

A Szatmárnémetivel nagyjából megegyező nagyságú, 113 ezer lakosú Vicenzában zajlik az U23-as vívó Európa-bajnokság. Az, hogy a románok több versenyszámban is éremért küzdenek, nem számít meglepetésnek, mint ahogy az sem, hogy a román válogatottban szatmáriak is helyet kaptak. Olyannyira, hogy a női párbajtőr válogatott felét szatmáriak alkotják.

A jelenleg a Dinamóban versenyző Amalia Tataran és a Steauában szereplő Veres Gréta mellett Diana Ionele és Cezara Constantin alkotta válogatott a negyedik helyen végzett a párbajtőr csapatversenyen. A lányok előbb legyőzték Magyarországot 45-42-re, majd az elődöntőben kikaptak a házigazda olaszoktól 45-24-re, végezetül pedig a kisdöntőben is alulmaradtak Lengyelországgal szemben 45-43 arányban.

Ennél is jobban szerepelt viszont Tataran egyéniben, aki a lengyel Anna Mroszczak (15-12), az orosz Julia Licsagina (15-14) és a szintén lengyel Madalena Pawlowska (15-10) legyőzésével meg sem állt az elődöntőig. Itt azonban alulmaradt korosztálya egyik legjobb párbajtőrözője, az orosz csapattal EB-nyerő Viktoria Kuzmenkova ellen 15-10-re.

Egyéniben Veres Gréta a 26. helyen végzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: