2009-11-11 22:51:21• hírek • Szatmar.ro

Tataran besöpörte az első aranyat

A szatmári tehetség válogatottbeli társait is fölülmúlva nyert.

Remekül indult a Szatmárnémetiben megrendezésre kerülő U17-es női párbajtőr országos bajnokság a hazai terepen szereplő Sportklub számára, hisz egyéniben Amalia Tataran a dobogó legfelső fokán végzett.

Egyéniben 38 versenyző indult el, közülük hét szatmári és Tataran mellett Veres Gréta valamint Oana Dragusin is bejutott a legjobb 16 közé. Innen első kettő továbbjutott a legjobb nyolcba, míg utóbbit a későbbi győztes csapattárs búcsúztatta.

A versenyben maradt nyolc versenyzőt két csoportba osztották, itt Veres egy győzelem mellett két vereséget szenvedett, így csoportutolsóként a hetedik helyért vívhatott, ám egy szoros összecsapásban elbukott, így végül a nyolcadik lett.

Tataran viszont remekelt, előbb legyőzte két válogatottbeli társát, Danciut és Danoiut, majd Tuguit is, így csoportelsőként a döntőben találta magát. Itt a craiovai Claudia Naboiu sem tudta megállítani, a szatmári lány könnyedén, 15-7 arányban nyert, így megszerezte a bajnoki címet.

Csütörtökön a csapatversenyben a Sportklub első csapata (Tătăran, Veres, Stepper, Oros Bianca) a papírforma alapján a Craiovai LPS első csapatával küzd majd az aranyéremért. E két gárda mellett még indul a Sportklub II (Oana Drăguşin, Sandra Pop, Alexandra Sabo), a Craiovai LPS II, a Nagybányai CSS I és II, a Nagyváradi LPS, és a CSS3 Steaua együttese.



Amalia Tataran a dobogó legfelső fokán. Jól áll neki!


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: